Elkeltek a THQ hagyatékai

Ezzel hivatalosan is vége van a THQ-nak. A tegnapi napon befejeződött a hagyaték elárverezése, melyekért több cég is versengett a mintegy 22 órán keresztül tartó aukción. A vállalat tulajdonában lévő kiadókat, valamint készülő játékait és egyéb hagyatékait több részre osztották, melyekre külön-külön lehetett licitálni.

A THQ ügyvezető igazgatója, Brian Farrell, valamint elnöke, Jason Rubin egy nyílt levélben tudatta a vállalat egykori alkalmazottaival, hogy mi lett az aukció végeredménye. Az alábbi listában elolvashatjátok, kikhez kerültek a THQ hagyatékai:

  • A SEGA felvásárolta a Relic stúdiót, amivel hozzájuk kerültek a Company of Heroes és a Warhammer 40.000: Dawn of War című játékok jogai is.
  • A Koch Media a Volition csapatot vette meg, mellyel hozzájuk került a Saints Row, valamint külön fizettek a Metro: Last Light című játék kiadásának jogaiért is.
  • A Crytek nem meglepő módon a Homefront jogaiért fizetett, hiszen a Homefront 2 fejlesztésébe már beleöltek pár dollárt.
  • A Take Two csapata az Evolve című játék jogait tette zsebre, ami a Left 4 Dead fejlesztőinek új alkotása lesz majd, egyelőre még nincs bejelentve a projekt.
  • A Ubisoft átvette a Montrealt, így hozzájuk kerültek a South Park: The Stick of Truth című játék jogai is.

Brian Farrell elmondta, hogy a listában nem szerepelnek azok a tételek, melyekre még nem érkezett érdemleges ajánlat, például a Vigil Games (Darksiders). Valamint hozzátette, hogy a SEGA által felvásárolt Relic helyzete sem teljesen tisztázódott még, hiszen a Bethesda anyavállalata, a Zenimax is nagyon szeretné megkaparintani a céget, elképzelhető, hogy egy jobb ajánlattal végül nekik adják oda.

Az eddigi információk szerint közel 100 millió dollárt fizettek az eladott tulajdonok után a THQ-nak, de az összeg még nem végleges, hiszen még van pár egyéb tétel, melyekre továbbra is lehet majd pályázni.

Azóta történt

Előzmények