Eljött a Dead Air a Left 4 Dead 2-re

A nyári Steam akció keretében a Valve tett egy ígéretet, miszerint, ha a hét végéig 20.000 játékos végigjátssza a Cold Stream kampányt bármilyen nehézségi fokozaton, akkor július 22-én kiadják a Dead Air kampány béta változatát a Left 4 Dead 2-re.

Az ígéretük (valamint a hozzá kapcsolódó nyereményjátékos biléta lehetősége) annyira felkapott lett, hogy nem a hét végére, hanem már aznap teljesítették a játékosok a célt.

A Dead Air posztere
A kampány posztere

Left 4 Dead-ből ismerős kampány a No Mercy után a második áthozott csomag, amelyben a túlélőink egy tetőtéri üvegháztól egy városon át egy repülőtérre kell átverekedjék magukat a zombik támadása közben, ahonnan egy C-130 típusú repülőgép menti ki őket. A játék az eredeti Left 4 Dead történetszál szerint a harmadik kampány volt (azonban a negyedik helyre „esett vissza” a Crash Course kiadása után).

A Valve átalakított bizonyos dolgokat a negyedik és ötödik pályán a kampbányban, valamint aScavenge (gyűjtögetés) játékmóddal is kísérleteznek.

A frissítés már elérhetővé vált Steamen, PC-s játékosoknak a szokásos módon játék azonnal frissül, amikor elindítják a Steamet (feltéve, ha kapcsolódva vannak az internetre). Az Xbox360 játékosok a kampányt a nyár vége felé kapják majd meg (feltételezve, ha földi időszámítást, és nem Valve Időt használnak) a többi Left 4 Dead-es kampánnyal együtt.

A végleges Cold Stream pályát és a többi Left 4 Dead-es kampányt a PC-re a következő nagyobb DLC-vel fog érkezni, vélhetően szintén a nyár végén.

A Valve szeretné, ha értesítenénk őket, mennyire tetszik az új kampányt, ezt valószínűséggel később, egy játékon belül elérhető szavazással tehetjük meg. (A játékon belüli BLOG POSTopció lapzártánkkor még nem tartalmazta az újdonságokat.)

Jó szórakozást mindenkinek!