Elcsípte a 100 milliós álomhatárt a PlayStation 4

Mindehhez a Sony-nak öt év és hét hónap kellett, vagyis továbbra is a leggyorsabban terjedő konzolról beszélünk.

Ismét történelmet írt a PlayStation 4, ugyanis 5 évvel és hét hónappal a termékcsalád háta mögött sikerült leszállítani a százmilliomodik konzolt. Ezzel a Sony a megjelenéstől számított eladási adatok tekintetében a rekorder PlayStation 2 előtt tartotta a fejlesztést.

Hirdetés

A fenti adatokat természetesen presztízsként kezeli a gyártó, de talán fontosabb számukra, hogy sikerült túllépni az egymilliárd szoftvereladást is, valamint a PlayStation Plus előfizetések száma meghaladta a 36 milliót.

A szép számok mellett hozzá kell tenni, hogy a PlayStation 4 konzolcsalád eladásai némiképp lassulnak. Persze a cég továbbra is a PlayStation 2 előtt szeretne maradni ebből a szempontból, viszont az előny, ha picit is, de folyamatosan szűkül. Mint ismeretes a PlayStation 2-nél a százmilliomodik konzolt öt évvel és kilenc hónappal a megjelenés után szállították le, vagyis az újabb gépnek nagyjából két hónapos előnye van. Annak érdekében, hogy ez megmaradjon, a Sony a Death Stranding és a The Last of Us Part II című, exkluzív alkotásokat fogja bevetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés