Elbocsátások a Ghost Games-nél, egyelőre nem lesz új Need for Speed

Komoly leépítést hajtott végre az Electronic Arts a legutóbbi Need for Speed epizódot készítő Ghost Games csapatánál, akik emiatt nem tudják folytatni a már megkezdett következő rész munkálatait. Az eddig még be nem jelentett NFS epizód így átmenetileg polcra került, az EA minden vele szerződésben álló vállalkozót elbocsátott, a teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottakat pedig választás elé állította: vagy elfogadják a felajánlott kompenzációt és elhagyják a céget, vagy pedig maradnak és mostantól a Visceral Games projektjében segédkeznek.

A Visceral Games csapata jelenleg egy Havana kódnevű játékon dolgozik, amit leginkább egy "rendőrös témájú Battlefield" jelzővel lehetne illetni. A forrás szerint a program megjelenése idén év vége felé várható.

Pár héttel a bejelentés előtt erősítette meg az Electronic Arts, hogy a Criterion Games két alapítója, Alex Ward és Fiona Sperry, szintén elhagyták a céget (Tavaly jelentették be, hogy a Criterion Games mostantól nem foglalkozik a Need for Speed szériával, helyettük a Ghost Games veszi át a stafétát. A Criterion csapata akkor nagyjából 20 főre zsugorodott, a többiek - 60-65 ember - önként átmentek a Ghost Games-hez a Need for Speed: Rivals című játékon dolgozni).

Mindent összevetve: a következő Need for Speed epizód készítését egyelőre felfüggesztették, vagy ha mégsem, akkor biztos, hogy nem a Ghost Games csapata fog rajta dolgozni. Ami pedig a Visceral Games által fejlesztett rendőrös Battlefield játékot illeti, egyelőre nincs róla több információnk, ám ha valóban év végére tervezik a megjelenést, úgy hamarosan hallunk majd a Havana kódnevű projektről.

Azóta történt

Előzmények