Eladó az EA?

A New York Post információi szerint az EA az eladás lehetőségeit vizsgálja. Állítólag az EA-t már több lehetséges partner is megkereste, akik igényt tartanának a játékkiadó óriásra. A New York Post írásában a KKR és a Providence Equity Partners van megjelölve, mint lehetséges vevők. Utóbbinak már érdekeltségei is vannak a videojátékos világban, ugyanis a Bethesdában is van némi részesedésük.

Az elmúlt időszakban az EA részvények árfolyama nagyot esett, nemrégiben 13,09 dollárnál áll, míg a mostani hírre felszökött 14 dollárra. A New York Postnak egy forrás azt az információt adta, hogy az EA-t 20 dolláros részvényenkénti áron értékesítenék.

Az EA-t nagyon megviselte a 2008-as gazdasági válság, amit elemzők főleg a közösségi játékok és a táblagépekre készülő játékok világába való túl kései becsatlakozást okolják.

Hogy a fentiekből mennyi igaz azt egyelőre nem tudni, mindenesetre Michael Pacther szerint az EA részvények ára a következő 12 hónapban a duplájára fog emelkedni. Hogy egy újabb találgatással zárjuk hírünket.

Azóta történt

Előzmények