Egyre többet tudni a Windows 10 érkező Game Mode-járól

Egy ideje már lehet tudni, hogy érkezik egy úgynevezett Game Mode a Windows 10 Creators frissítésébe, amely arra szolgál majd, hogy növelje az adott PC teljesítményét. Ezt úgy éri majd el, hogy a mód elindításakor a rendszer felszabadítja az erőforrásokat a működés szempontjából nem szükséges komponensek leállításával, illetve visszafogásával, így több memória, illetve enyhén több processzoridő áll majd rendelkezésre a játékok futtatásához. Persze itt csodát nem érdemes várni, viszont pár száz megabájtnyi extra memóriát lehet nyerni az efféle konstrukciókkal, tehát a Game Mode vitathatatlanul előrelépés lesz.

A rendszer előnye, hogy nem szükséges hozzá direkt támogatás, egyszerűen csak aktiválni kell és kész. Persze valószínűleg hozzá lehet majd rendelni a bekapcsolását bizonyos alkalmazásokhoz, így az egész automatikusan is működhet. A legjobb hír, hogy az UWP alkalmazások mellett a hagyományos Win32-es programok is támogatva lesznek, tehát tényleg egy átfogó megoldással áll majd elő a Microsoft.

A Game Mode az Windows Insiders programon belül lassacskán elérhetővé válik, míg végleges formában a Creators frissítésbe kerül bele.