(Frissítve) Egyre fokozódik a Hideo Kojima és a Konami közötti botrány

FRISSÍTVE: Úgy tűnik valami mozgolódás történik, ugyanis Kojima neve visszakerült a Metal Gear Solid The Legacy Collection borítójára.

Hideo Kojima és a Kojima Productions neve az évek alatt összefonódott a Metal Gear játékokkal, így mindenkit meglepett a tegnapi nap folyamán, hogy a Konami hirtelen minden előjel nélkül eltávolította a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain promóciós anyagiról Kojima, valamint a cége nevét. Mindezek mellett megváltozott a játék Twitter csatornájának, valamint Facebook oldalának a címe, valamint a Konami weboldalán a Kojima Productions aloldala a játék oldalára lett átirányítva. Ezek után szinte már mindenki kész tényként vette, hogy Kojima távozik a Konamitól.


Mi lesz a Metal Gear játékokkal Kojima nélkül?

A tegnapi eset után nem sokkal a Konami azt mondta, hogy tervezett átszervezések folynak a cégnél, de a Metal Gear játékok támogatását Hideo Kojimával látják el továbbra is. Ez a válasz természetesen sokaknál nem volt elég, ami után nem meglepő, hogy a Konaminál a mai naptól hírzárlatot rendeltek el, senki nem nyilatkozhat senkinek. Mindezek mellett állítólag megszabták azt is, hogy a The Phantom Pain promócióin csak megadott alkalommal jelenhet meg a híres dizájner, valamint a csapata immáron külsős fejlesztőként foglalkozhat csak az új Metal Gear játékon.

Mindezek mellett egy nevét nem vállaló Konami alkalmazott is azt nyilatkozta a GameSpotnak, hogy Kojimának és csapatának decemberben lejár a szerződésük. Nem tudni tehát pontosan mi folyik a kiadó és Kojima között, de az biztos, hogy a híresség nélkül is készül majd új rész, amelyhez a Konami már most keresi az új csapatot.

Arról pedig, hogy a Silent Hills sorsa mi lesz, pedig jelenleg csak találgatni tudunk.

Azóta történt

Előzmények