Egy új korszak kezdődik a Firaxis Gamesnél

Heather Hazen-t nevezték ki a stúdió vezetőjének; A következő címe a világhírű Sid Meier’s Civilization franchisenak már fejlesztés alatt áll

A 2K bejelentette, hogy az iparági veterán Heather Hazen lett a stúdió vezetője, ezzel pedig egy új érát indít el stúdiónál, amely olyan játékokat és franchiseokat tudhat maga mögött, mint a Sid Meier’s Civilization, az XCOM, és a nemrég megjelent, kritikusok által is elismert Marvel's Midnight Suns. A stúdió vezetője, Hazen menedzseli majd a Firaxis Games fejlesztői csapatait és vezeti majd őket a küldetésük során, hogy a legjobb stratégiai játékokat hozzák létre a világon. 22 évnyi tapasztalattal a játék és szórakoztatóiparban, Hazen 2020-ban csatlakozott a Firaxis Gameshez a stúdió Chief Operating Officereként. A Firaxis Games előtt Executive Producerként tevékenykedett a Fortnite-on az Epic Gamesnél, valamint a Plants vs. Zombies és Bejeweled játékoknál a PopCap Gamesnél. Hazen előléptetése az után következett, hogy a Firaxis régóta regnáló vezetője, Steve Martin elhagyja a stúdiót több, mint 25 év náluk töltött idő után.

"Izgatottak vagyunk, hogy köszönthetjük Heather Hazen-t, mint a Firaxis Games stúdió új vezetőjét és hiszünk abban, hogy vele az élen a Firaxis tovább folytatja a sikereket, amelyeket a 2K önálló stúdiójaként elért. A 2K és a Firaxis Games nagyon hálásak annak az alapnak, amelyet Steve Martin lefektetett a stúdiónál töltött évei alatt, és több, mint 30 játékmegjelenést bonyolított le három, műfajmeghatározó franchiseon keresztül, és biztosította, hogy Heather gördülékenyen vegye át az új pozícióját. A Firaxis a cégünk és az ipar egyik legelismertebb stúdiója, és magabiztosak vagyunk, hogy a csapat továbbra is remek munkát végez majd az ő vezetése alatt." - mondta David Ismailer, a 2K elnöke.

"Izgatott vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, hogy tovább vigyem a stúdió mesés örökségét, kezdve azzal a bejelentéssel, hogy a Firaxis megkezdte a legendás Civilization franchise következő címének fejlesztését. Szerencsés vagyok, hogy az ipar néhány legjobb fejlesztőjével együtt dolgozhatok és az a tervünk, hogy a Civilization franchiset új, izgalmas magasságokba vezessük a játékosaink milliói számára. Ezen felül továbbra is támogatni fogjuk a Marvel’s Midnight Suns-t megjelenés utáni tartalmakkal, és új, kreatív projekteket fedezünk fel a csapatainkkal.- mondta Hazen.

Ed Beach továbbra is Creative Directorként folytatja a közelgő Civilization játékban. Beach szerves része volt a Civilization címek fejlesztésének az elmúlt 15 évben és nemrég felelt a Civilization VI, a eddigi legkelendőbb Civiliation játék dizájnjáért. A Civilization franchise a gaming világ egyik legtöbb kitüntetéssel rendelkező franchiseja, és több, mint 65 millió eladással rendelkezik jelenleg világszerte. Mindezen felül, Jake Solomon, az XCOM franchise és a Marvel's Midnight Suns Creative Directora elhagyja a stúdiót. Solomon két évtized után hagyja el a Firaxis Gamest, és fontos szerepe volt a taktikai, körökre osztott játékok, az XCOM: Enemy Unknown, az XCOM 2 és a Marvel's Midnight Suns létrehozásában.

“Egy új fejezetet kezdek az életemben, azonban, nagyon hálás vagyok a lehetőségért és hogy  teljesíthettem az álmaimat a Firaxis Gamesnél,” mondta Solomon. “Hálás vagyok mindenkinek, aki élvezte az XCOM és a Marvel’s Midnight Suns játékokat és a fejlesztői és kiadói partnereimnek, akik segítettek életre kelteni ezeket a játékokat.”

“Jake forradalmasította a taktikai, körökre osztott játékokat és folyamatosan emelte a történetmesélés szintjét a stratégiai műfajban,” tette hozzá Ismailer.