Egy ötéves kisfiú feltörte az XBOX One védelmét

A mindössze ötéves Kristoffer Von Hassel imádja a Microsoft XBOX One konzolját, különösen pedig azok a programok érdeklik, melyekkel édesapja szokott játszani. Ám mivel Kristoffer még gyerek, így apja ezeket a lövöldözős játékokat gondosan elzárta előle védett XBOX Live fiókjában. Nem sokkal karácsony után a szülei észrevették, hogy Kristoffer simán belép apja accountjába, majd elkezd játszani a rajta lévő játékokkal.

A fiú eleinte félt, hogy büntetést kap, ha kiderül a turpisság, ám apja, Robert Davies, aki maga is az IT-szakmában dolgozik, ráadásul pont biztonságtechnikákkal foglalkozik, éppenséggel nagyon büszke lett Kristofferre, aki egy komoly exploitot fedezett fel az XBOX One védelmi rendszerében. A kisfiú szimplán csak rossz jelszót gépelt be, majd miután a konzol erre egy megerősítő ablakon újra kérte a jelszót, itt a mezőket karakterek helyett szóközökkel töltötte ki, és be is jutott.

A hibát természetesen azonnal jelentették a Microsoft felé, akik ezt tüstént ki is javították, Kristoffer pedig "Security Researcher", vagyis hibakereső rangot kapott, amihez 50 dollár, négy játék, valamint egy éves XBOX Live Gold tagság járt. Ez már nem az első eset volt, hogy megcsillogtatta technikai tudását, mindössze egyéves volt, amikor apja mobiltelefonján a Toddler című játék záróképernyőjén a "Home" gomb nyomva tartásával jutott át. A kisfiú már rég eldöntötte, hogy profi játékos szeretne lenni, de apjának már most is van mit tanulnia tőle számítógépes biztonság terén.

Azóta történt

Előzmények