Eden Star: Elindult a Kickstarter kampány

Elindította az Eden Star című játék Kickstarter kampányát a Flix Interactive. A program egy FPS nézetben játszódó, sandbox-jellegű, túlélő-, alkotó/építő játék lesz, ahol a fizikának kiemelt szerep jut. A készítők egy ultra-interaktív világot ígérnek, ahol minden elpusztítható, majd a romokból egy új környezetet tudunk építeni, amit azután meg kell védenünk ellenségeinktől. Innen is adódik a játék mottója: Pusztíts. Építs. Védd meg.

Aki kíváncsi a készítők által elképzelt dolgok teljes tárházára, az látogasson el az Eden Star Kickstarter oldalára, ahol részletes információt kaphat a játékmenetről és egyéb tulajdonságokról. A Flix Interactive 620.000 fontot (nagyjából egymillió dollár) szeretnének összeszedni a projekthez, erre 43 nap áll rendelkezésükre. Akik támogatják a készítőket, azok letölthetnek egy pre-alpha technológiai demót, ami egy kis betekintést nyújt a készülő játékba.

Az Eden Star az Unreal Engine 4 mellett a fizikai számítások elvégzésére az nVidia PhysX és APEX technológiáját alkalmazza. A környezet teljesen lerombolható lesz, a törmelékekből hasznosítható alapanyag nyerhető ki, amiből ismét építkezni lehet. A program egyelőre csak PC-re készül, de sikeres kampány esetén nincs kizárva egy következő-generációs konzolváltozat megjelenése sem.

Megjelenési időről egyelőre nem esett szó, de amennyiben sikeres lesz a Kickstarter kampány, úgy a Flix Interactive bizonyára közli velünk, hogy az Eden Star mikorra várható.