EA Origin - egy új értékesítési platform

Nemrégiben jelentette be, és az E3-on már szót is ejtettek az Origin névre keresztelt játékáruházukról. A jövőben ez lesz az EA közvetlen játékárusító platformja, ahol esetenként exkluzív tartalmakat is találhatunk, és kapcsolatot tarthatunk játékostársainkkal. Nem mellékesen pedig akár mobilis verzióban is elérhetjük, mobilokra szánt játékokkal együtt.

Részletes leírás az alábbi sajtóanyagban:

A napokban bemutatásra került az új Origin béta alkalmazás is.  A www.origin.com webhelyről letölthető szoftver olyan asztali alkalmazás, melynek segítségével a felhasználók közvetlenül hozzáférhetnek az EA katalógus legjavához, és játékosközösségeket hozhatnak létre. Az Origin béta alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók kapcsolatba lépjenek barátaikkal, lássák, mivel játszanak – és közvetlenül az EA-tól szerezzék be azoknak a termékeknek a digitális kópiáját, melyek őket is érdeklik. Aki felkeresi az Origin.com weboldalt, Origin profilt hozhat létre, letöltheti az Origin béta alkalmazást, és máris böngészheti a hozzáférhető, illetve előrendelhető címek listáját. A kínálatot exkluzív játéktartalmak és játékelőzetesek egészítik ki olyan EA címekhez, mint a Mass Effect™ 3, a FIFA 12, az SSX™, a Madden NFL 12, a Need for Speed™ The Run, a Star Wars: The Old Republic, a The Sims™ 3 és a Battlefield 3.

„Az Origin lényegében egy online játékáruház, két alapvető szolgáltatással” – mondta David DeMartini, az EA Globális Online ágazatának rangidős alelnöke. „Az EA és a partnercégek katalógusának válogatott címeit kínálja letöltésre, de nem hiányzik belőle a közösségi kapcsolatépítő komponens sem. A játékosok profilja közvetlenül kapcsolódik platformfüggetlen – azaz bármelyik platformon elérhető – barátlistájukhoz, melynek jóvoltából nyomon követhetik, ki mit és hol játszik éppen.”

„Az Originéhoz hasonló, közösségi keretbe ágyazott közvetlen hozzáférést a minőségi tartalmakhoz napjaink piacán senki más nem kínál” – mutatott rá az EA vezérigazgatója, John Riccitiello. „Útnak intdítottuk az Origin.com weboldalt és az Origin béta alkalmazást. A címek és a jellemzők listája folyamatosan bővül. Semmi kétségem afelől, hogy szolgáltatásunk a közeljövőben teljes körű, egyedisége és vonzereje éveken át töretlen lesz.”

Mobil

Az Origin áldásait a játékosok útközben is élvezhetik: mobilkészülékükkel bármikor elérhetik Origin mobil profiljukat, és barátaikkal együtt próbálhatják ki az EA olyan okostelefonokra készült termékeit, mint a  SCRABBLE, vagy a most készülő Battlefield 3 mobilos változata. A fogyasztó ezen a platformon is nyomon követheti, mit játszanak ismerősei, az eredmények láthatóvá tételének opciója pedig az élmények minél szélesebb körű megosztására bátorít.

Jellemzők

Az Origin nagyban megkönnyíti az EA tartalmak megvásárlását és használatát, nemkülönben a barátok közti kapcsolattartást. Az Origin béta alkalmazás az alábbiakat nyújtja a PC tulajdonosoknak:

  • Digitális különlegességek: az Origin béta alkalmazás segítségével letölthetik a legsikeresebb játékok – köztük a most készülő Battlefield 3 és Need For Speed The Run digitális kópiáit. A későbbiekben a kínálat a legfrissebb játékok online bétatesztjei és demói mellett a termékek vásárlás előtti kipróbálásának lehetőségével is bővülni fog.
  • Kapcsolódj, ossz meg és játssz: az Origin béta alkalmazás segítségével a fogyasztók barátlistát állíthatnak össze, importálhatják Facebook kapcsolataikat és cseveghetnek játékélményeikről az Origin közösség tagjaival. Megkereshetik barátaikat, láthatják, ki van online, és milyen játékot játszik éppen. Az alkalmazás közösségi és böngésző komponensei közvetlenül integrálódnak a játékokba; a későbbiekben a felhasználók a játék megszakítása nélkül is vásárolhatnak majd letölthető tartalmakat.

Az Origin.com weboldal szolgáltatásai:

  • Maradandó profilok – bármikor, bárhonnan: hozz létre Origin profilt, és bármely PC-ről hozzáférsz kedvenc játékaidhoz és barátlistáidhoz!
  • Gyors és problémamentes vásárlás: a kínálatban az EA összes futó PC játékához elérhető tartalom megtalálható. A vásárlás és a letöltés, illetve az előrendelés folyamata optimalizált; az Origin.com webbolt az Origin béta alkalmazásban található fülön át bármikor elérhető.

„Ez az Origin evolúciójának első lépése. Az előttünk álló hetek és hónapok során folyamatosan fejlesztjük majd a jellemzők és szolgáltatások körét, és folyamatosan bővítjük a kínálatot új tartalmakkal – ígéri DeMartini –, az exkluzív demóktól a teljes játékokig. A vásárlók is látni fogják, hogy napjaink digitális piacán az Origin kínálja a legzavartalanabb felhasználói élményt.”

Azóta történt