EA: Nem a Battlefield 4 hibái felelősek a gyenge eladásokért

Az Electronic Arts a harmadik negyedéves pénzügyi jelentésében részletesen taglalja a Battlefield 4 című játékot sújtó problémákat, ám a kiadó operatív igazgatója, Peter Moore elmondta a befektetőknek, hogy a felmerült hibáknak semmi köze nincs a vártnál alacsonyabb eladási mutatókhoz. Beszámolója alapján a visszaesést főleg a jelenlegi generációs konzolokon produkált eladások gyengesége, az ott mutatkozó érdeklődés rohamos csökkenése okozza, és ez a kiadó összes játéka esetében megmutatkozik.

Peter Moore őszintén hisz abban is, hogy az idén - és még jövőre is - sokkal hatékonyabban tudnak eladásokat produkálni a Battlefield 4-ből. Elmondta, hogy a tavaly megjelent China Rising című bővítményen kívül idén öt újabb DLC-t terveznek kiadni a játékhoz. Ráadásul a Battlefield Premium szolgáltatásra immár 1,6 millió játékos fizetett elő, ezzel új rekordot állítottak fel.

A DICE ezalatt bejelentette, hogy "Player Appreciation Month" címmel február elsejétől egy új kedvezményezést indít útjára, melynek keretében egész februárban a játékosoknak lehetőségük lesz megszerezni különféle csomagokat. Ezekben a Bronz-, Ezüst- és Arany csomagokban fegyvereket, fejlesztéseket és hasonló extrákat kapunk.

Február elsejétől minden hétköznap, amikor belogolunk a játékba, egy Bronz csomaggal leszünk gazdagabbak. Hétvégénként Ezüst csomagokat kapunk így. Az Arany csomagok megszerzéséhez különféle közösségi rendezvényeket (event) tart a DICE, ebben oldhatjuk fel őket jutalomként. Ezen kívül még lesz pár különféle extra nyeremény és adomány, a készítők ezzel próbálják a játékosokat némiképp kompenzálni az elmúlt időszakban tapasztalható technológiai hibák okozta kellemetlenségekért.

Azóta történt

Előzmények