EA: Nem lesz Battlefield gyártó cég a DICE

Nyáron jelentette be az Electronic Arts hivatalosan, hogy készül a Battlefield 4, ráadásul nem sokkal azt követően már le is szögezték: a játék megjelenése legkorábban 2013. áprilisában várható, de 2014. márciusáig mindenképpen ki fogják azt adni. A játékosok ezt követően aggódni kezdtek, hogy az EA átállította a DICE csapatát arra, hogy sorozatgyártásban készítsék az újabb Battlefield epizódokat, csak hogy lépést tudjanak tartani az Activision által minden évben megújított Call of Duty játékokkal.

A The Official XBOX Magazine oldalnak adott interjújában az Electronic Arts alelnöke, Patrick Soderlund megnyugtatta a játékosokat, hogy erről szó sincs. A DICE csapatát jelenleg körülbelül 300 ember alkotja, és nem mindegyikük dolgozik a Battlefield franchise-on. Elmondása szerint ez szándékosan van így, ugyanis ők sem akarják, hogy a csapat egy Battlefield-gyárrá változzon.

- "Abban a pillanatban, amikor a fejlesztőinkkel közölnénk, hogy: 'Az életetek hátralévő részében csak Battlefield játékokat fogtok csinálni', már vennék is a sátorfájukat és mennének máshová," - tette hozzá az EA alelnöke. "Tehát, az ő érdekükben is, néha szükséges más dolgokat is alkotniuk, hogy utána újabb nagyszerű Battlefield epizódokat hozhassanak létre."

Patrick Soderlund már októberben is elmondta, hogy szerinte fontosak az új ötletek, ám arról sajnos egyelőre nem volt hajlandó beszélni, hogy az EA és DICE esetében ezek az ötletek mégis mik lennének. Azonban azzal zárta mondandóját, hogy amennyiben mégis eljönne az a nap, amikor a játékipar eljut arra a szintre, hogy nem gondolnak benne többé újításokra, ő valószínűleg távozni fog ebből a bizniszből.

Azóta történt

Előzmények