EA és Codemasters kritika a GT5-ről

Hosszú évek fejlesztőmunkája után a napokban végre megjelent a Gran Turismo 5. Első körben nem hozta azt az átütő sikert amit sokan vártak tőle, legalábbis a kritikusoknál nem. A Metacritic-en egyelőre 87 ponton áll a játék. Hogy a kasszáknál hogyan teljesít arról egyelőre nincs információnk, de feltételezzük, hogy azért elég jól fogy.

Akár természetesnek is vehetjük, hogy az EA és a Codemasters is a játék megjelenése után szurkálódott egy picit, és a GT5-tel szemben a saját játékaikat állították, mint igazán jó autóversenyeket. Az EA szerint a GT5 steril, ami szinte csak az autók gyűjtéséről szól, miközben az ő Shift 2-jük tud valami mást, valami jobbat.

A Codemasters vezére, Rod Cousens is kifejtette véleményét. Aki szerint a játék lehet technológiailag fenomenális, ha a koncepció nem tudja magával ragadni a versenyjáték fanatikusokat, akkor egyszerűen unalmas lesz. Elmondása szerint náluk nincs ilyen probléma, példának az F1 játékukat hozta fel, ami szerinte bőven ad adrenalint.

De bármit is mondanak a versenytársak, és a kritikusok a végső ítéletet a játékosok hozzák meg. Kíváncsian várjuk, nekik mi a véleményük.

 

Azóta történt

Előzmények