EA: A Free to Play van olyan jövedelmező, mint a konzolos játékok

Az utóbbi időben elszaporodtak az ingyenes játékok, az úgynevezett free to play modellnek köszönhetően. Ez pedig az EA szerint nem véletlen, ugyanis egy jövedelmező üzleti modellről van szó, ami felveszi a versenyt a konzolos játékok sikerességével is.

Frank Gibeau az EA Games feje egy interjúban mondta el, hogy a F2P az EA számára egy nagyon fontos eszköz lesz a jövőben. Hisznek ebben az üzleti modellben és az adatok is azt bizonyítják Gibeau szerint, hogy jó úton járnak. Jelenleg 17 millió F2P felhasználóval rendelkeznek.

Úgy véli, hogy a Need for Speed World ugyan nem annyira erős grafikus engine-t használ, mint a többi nagy költségvetésű EA játék, de mégis egy jól megtervezett játék, ami alapvetően ingyenes, de aki akar a mikrotranzakció révén akár plusz dolgokkal is bővítheti a játékot.

A jövőben a hagyományos konzolos játékok mellett nagy figyelmet kívánnak szentelni a F2P játékoknak, az okostelefonoknak, táblagépeknek és közösségi játékoknak. Véleményük szerint a mikrotranzakció egyre kívánatosabb lesz a játékosok számára, és a dobozos játékok sikere már közel sem éri el a korábbi magasságokat.

Azóta történt