Dungeons: Dungeon Keeper pótló játék a láthatáron!

Tegye fel a kezét az, aki emlékszik még Peter Molyneux korábbi cégére, a Bullfrog-ra, vagy az akkoriban nagy sikereket aratott játékára, a Dungeon Keeper-re? Gyaníthatóan kevés fiatalabb játékos ismeri ezt a címet, de a hozzám hasonló "öreg rókák" szíve megdobban, ha megemlítik előtte a Dungeon Keeper, vagy Horny nevét.

A Kalypso Media egy új játékot jelentett be, Dungeons címmel, melyben nagyjából ugyanaz lesz a feladatunk, mint annak idején a Dungeon Keeper-ben is volt. Azaz egy földalatti labirintust kell kiépítenünk, tele mindenféle kinccsel és egyéb földi jóval, hogy a hólelkű hős katonákat oda lecsalogathassuk, és a lelkeik energiáját felhasználva tovább gyarapíthassuk birodalmunkat. Ehhez pedig hűséges goblin talpnyalóink és egyéb szolgalelkű lényeink nyújtanak segítő kezet... mancsot... vagy éppen, amijük van.

A Dungeons című stratégiai játék történetéről röviden annyit, hogy a játékos a világ leghatalmasabb Dungeon Lord-ját alakítja, aki egy szép napon arra ébred, hogy ex-csaja becsapta, elfoglalta az őt megillető trónt, hősünk pedig pillanatok alatt egy szál követő nélkül, a rangsor legalján találta magát. Mi más is lenne a feladatunk, hogy átvágjuk magunkat a mintegy 20 küldetést tartalmazó hadjáraton, hogy leszámolhassunk a rib... volt barátnőnkkel.

A játékban összesen 20 különféle fajtájú hőstől szerezhetünk lélekenergiát, ehhez pedig 15 fajta szörnyet és 50 különböző berendezési tárgyat használhatunk fel. A lelkek energiáját felhasználva különféle varázslatokat is elsajátíthatunk, amelyekkel azután a lényeinket támogathatjuk, vagy az ellenfeleket hátráltathatjuk a csatákban.

A hősökből természetesen csak úgy nyerhető ki maximális mennyiségű lélekenergia, ha előtte a boldogságuk teljes mértékben kielégülést nyer, azaz mielőtt csapdába ejtenénk őket, gondoskodnunk kell a megfelelő szórakoztatásról is. Ezek közé többek között a különféle hamis kincsek, valamint könnyen megnyerhető csaták látszata tartozik, amiken felbuzdulva azután a hős lovagok kellő önbizalommal rendelkeznek ahhoz, hogy tömlöcbe  vethessük őkelmüket, ahol keserves kínok közepette lecsapolhassuk lelkük energiáját az utolsó cseppig.

A Kalypso Media és a Realmforge Studios a Dungeons című játékot 2011. első negyedévére ígéri, kizárólag csak PC-re. Amennyiben sikerül átültetni a régi Dungeon Keeper hangulatát a játékba, akkor biztosan komoly sikerekre számíthat a Dungeons című játék.

Kedvcsinálónak addig egy régi gameplay videó, még a Dungeon Keeper 2-ből:

Azóta történt