Dungeons & Dragons: Neverwinter - Később érkezik

Elhalasztották a Cryptic Studios által fejlesztett MMORPG játék megjelenését, ami a népszerű Dungeons & Dragons szabályrendszerre fog épülni. A Neverwinter címmel készülő alkotás középpontjában a többszereplős, kooperatív játékmenet áll, tehát a kalandozó csapat minden karakterét más-más ember irányíthatja majd az interneten keresztül.

A játékot fejlesztő Cryptic Studios munkatársait a Perfect World vette szárnyai alá, így tovább tudják folytatni a Neverwinter készítését, miután az Atari nemrég szélnek eresztette őket. Viszont az örömbe némi üröm is vegyült, ugyanis a Perfect World elhalasztotta a játék megjelenését, az eredetileg tervezett 2011-es debütálásból már nem lesz semmi. A késés okaként annyit mondtak, hogy a magával ragadóbb élmény biztosítása érdekében további befektetéseket eszközölnek a projekten, így viszont kénytelenek eltolni a megjelenést.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy lassan két éve állt fenn némi vita az Atari és a Hasbro között a Dungeons & Dragons jogainak birtoklása körül. Azonban nemrég született közöttük egy megállapodás, miszerint a Hasbro megtarthatja a jogokat, viszont az Atari lesz a D&D licenc alá tartozó bizonyos játékok forgalmazója és fejlesztője.

A Neverwinter című kooperatív MMORPG játék megjelenése az új időpont szerint valamikor 2012 végén várható, kizárólag PC-re.

Azóta történt

Előzmények