Dungeon Siege III - Új információk és videó

Mivel a Diablo 3 megjelenésének idejéről az októberi BlizzCon-ig semmi biztosat nem tudunk, így addig úgy néz ki, hogy a Square Enix kiadásában megjelenő, az Obsidian Entertainment által készített Dungeon Siege III lehet az egyedüli hiánypótló játék, amely méltónak bizonyulhat a mostanában picit elhanyagolt stílus szerelmesei számára a várakozás hónapjaiban.

Az első két részt jegyző Gas Powered Games és Chris Taylor ezúttal csak segítőként dolgozik a projektben, az Obsidian Entertainment készíti a Dungeon Siege III-at. Az előző részekhez képest a leglényegesebb változás a multiplatformra való fejlesztés lesz, ami magával hoz pár fontosabb újítást is a játékmenet és a felhasználói felület tekintetében, melyeket főleg a konzolosok igényeinek megfelelően alakítottak ki.

Annyit már az előzetesen kiadott képekből is láthattunk, hogy a grafikára nem lehet sok rossz szót mondani. A Dungeon Siege III lesz az első játék, ami az Obsidian új, házon belüli fejlesztésű motorját, az Onyx Engine-t használja. A bemutató résztvevői is mind egyetértettek abban, hogy a jelenleg még mindössze pre-alpha állapotban létező Dungeon Siege III már most is nagyon szépen és hangulatosan néz ki. A készítők láthatóan nem erőltették túl a polygonok alkalmazásával létrehozott 3D-s világot, hanem inkább a stílusos és gyakorlatias külsőt preferálták.

A játékmenet tekintetében is történtek változtatások. A multiplatformos megjelenés miatt egy teljesen átdolgozott és leegyszerűsített tárgykezelési rendszert kap a játék, és ez sajnos valószínűleg azt is eredményezi, hogy a hőn szeretett teherhordó szamarunk nem tart velünk a harmadik részben. Lesznek ugyan segítségül fogadható állatok a játékban, de ezek csak a harcban fognak minket támogatni, felszerelést nem fognak tudni cipelni.

A játékos karaktereinek fejlődése is jelentősen megváltozik. Ugye, az előző részekben a tulajdonságaink aszerint fejlődtek, hogy miféle fegyverrel irtottuk az ellenséget. Na, ezt a harmadik részben megszüntetik, és helyette ezentúl elsősorban a felszerelésünk, azaz a fegyvereink, és egyéb tárgyaink módosítói határozzák meg karakterünk tulajdonságait.

Például tegyük fel, hogy harcosként kezdünk, és felszereljük a karakterünket plusz Erőt (STR) adó cuccokkal. Kezdetben jól haladunk, majd egy pár szint elteltével úgy gondoljuk, hogy inkább mégis csak megpróbálkoznánk a mágiával, vagy esetleg az íjazással. Eddig ebben az esetben jobban megérte új karaktert készíteni, de a Dungeon Siege III-ban egyszerűen csak ledobáljuk magunkról az STR pluszt adó cuccokat, felveszünk helyette INT, vagy DEX bónuszt adó darabokat, és máris megtörtént a kasztváltás.

A fejlesztők szerint ezzel a módszerrel a kasztok jobban eltérnek majd egymástól, így a játék kooperatív módjában sokkal szórakoztatóbb játékmenetet tudnak biztosítani a játékosoknak. A Gamescom-on kiálított változatban csak két kaszt szerepelt, a Paladin és a Sorcerer, de persze a végleges változatban ennél jóval több helyet fog kapni.

Maguk a küzdelmek is jelentősen átalakulnak. Ugyanis a harcok során egy ún. "fókuszmérőt" láthatunk töltődni az egyik sarokban, és amikor az feltöltődik, akkor jóval látványosabb és hatékonyabb támadásokat tudunk belőle kivitelezni. Az ilyen "fókusz-támadások" során különféle energiagömbök hullanak ki megölt ellenfeleink testeiből, amiket ha összeszedünk, a segítségükkel még brutálisabb támadó mozdulatokat tudunk bemutatni.

Ahogyan arról már korábban esett szó, négyfős kooperatív játékmód is helyet fog kapni a Dungeon Siege III-ban, melyet akár ketten is játszhatnak egy gép előtt ülve. Ilyenkor PC-n az egyik játékos egérrel és billentyűzettel, míg a másik egy XBOX360 kontrollerrel irányíthatja a karakterét. Kiadták a Dungeon Siege III első hivatalos trailer-jét is, amit megnézhettek alább:

A játékról egyéb információt nem osztottak meg a készítők, a többi fontosabb dologra (Játékidő hossza, csapat maximális mérete, további kasztok, stb.) majd egy későbbi időpontban derül fény.

Azóta történt

Előzmények