Duke Nukem Forever - összefoglaló

Az ami évekig csak vicckategóriában létezett, és amit a játékvilágban bármikor el lehetett sütni egy jó poénnak, most valósággá vált. A tegnapi nap folyamán, ahogy azt előre megjósolták a Gearbox és a 2K leleplezte az újjáélesztett Duke Nukem Forevert. Ezúttal nem üres beszéd, és hitegetés történt, a játék ott volt ha készen nem is volt, de olyan állapotban, hogy játszani lehetett vele. Mi lesz most velünk? Egy legendával kevesebb? Mire fogunk ezután évtizedekig várni? Na jó, nekem van még egy Shenmue 3 a tarsolyomban, lassan úgy is átveszi Duke szerepét.

Szóval lássuk a részleteket, tegnap este hét órai kezdéssel ugyan nem indult el a sajtótájékoztató, de a Gearbox már nem bírt magával és kitwittelte, hogy Duke visszatér. Ezzel bizonyítást nyert a pletyka, innentől már csak várnunk kellett az élő közvetítésre, ami szintén szép lassan elindult, és láthattuk amint valóban játszanak a játékkal, és valóban működik. Mit működik, olyan igazi Duke jelenettel indít! Duke barátunk egy piszoárt használ a kezdő képsorokon, majd elkezdődik a pokol. Nagy fegyverek, nagy ellenségek, nagy mellek és a megszokott aranyköpések. Minden megvan tehát ami egy Duke Nukem játékhoz kell.

A jelenlévők elmondása szerint az irányítás kifejezetten kézreálló, nincs vele gond - egyébként Xbox360 irányítóval játszottak - és ami hab a tortán valóban van járműhasználat is, ahogy azt korábbi videókban és képeken láthattuk.

Na és honnan jutottunk el idáig? Egészen 1997-ig kell visszamenni, amikor a 3DRealms áprilisban bejelentette a játékot, majd egy több, mint tíz évig tartó hitegetés után a csapat feloszlott, és Duke pályafutása nagyon úgy tűnt, hogy véget ér. A lelke mélyén azonban mindenki tudta, hogy ez nem érhet így véget. Egy idő után pedig egyre biztosabb volt, hogy nem is ért véget.

Képekért katt ide!

Ja, és persze a lényeg! Megjelenni valamikor 2011-ben fog, pontos dátum természetesen nincs, az valahogy nem illene a DNF-hez, és mindenki megnyugodhat lesz PC, PS3 és Xbox360 változat is. Örülünk?

Azóta történt

Előzmények