Dreamfall Chapters: Öt epizódra lesz bontva

Amikor a Red Thread Games bejelentette a Dreamfall Chapters: The Longest Journey című játékot, még epizodikus formában kívánta azt megjelentetni, majd később, mikor elindították a projekt Kickstarter kampányát, már önálló játékként, egyben szerették volna kiadni. Ám a legújabb állapotfrissítésben a játék kreatív igazgatója, Ragnar Tornquist elárulta, hogy mégis epizódokra bontva jelenik meg a program.

Elmondása szerint erre azért van szükség, mert teljes értékű játékként csak komoly csonkítások és súlyos kompromisszumok árán tudtak volna végezni - nem is beszélve a határidő és a pénz szorításáról -, ezért inkább úgy döntöttek, hogy öt különálló fejezetre osztják a programot és epizodikus formában adják ki. Az első epizód teljes bevételét a többi fejezet készítésére fordítják, így legalább nem kell semmit kivágniuk a játékból, ráadásul a minőségre is oda tudnak figyelni.

A Dreamfall Chapters: The Longest Journey című programot már eredetileg is epizódokra bontva készítették el, ezért így visszatérhetnek a korábban kidolgozott stratégiájukhoz. Az első rész címe "Reborn" (Újjászületés) lesz, megjelenése pedig idén ősszel várható PC platformra.

Azóta történt

Előzmények