Dragon Quest X bejelentés

2008 óta tudjuk, hogy készülőben van a Dragon Quest tizedik része, mégpedig Wii-exkluzív játékként. Azóta pedig leginkább csak nagy csend van a projekt körül. Nem lehetett eddig azt se tudni, hogy kik a fejlesztők (az eddigi részeket mindig házon kívül készítették, utólsó két részt pl. a Level-5). Idén szeptember azonban megtört a hallgatás és a Square-Enix lerántotta a leplet a Dragon Quest X-ről!

A következő Dragon Quest játék teljes címe: Dragon Quest X: Mezameshi Itsutsu no Shuzoku Online, ami nem hivatalos fordításban Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Online-t vagy The Five Awakening Races Online-t jelent. Az első meglepetés az Online szócska, a Final Fantasy XI és XIV után ez a legendás jRPG sorozat is kimerészkedik az online játékok közé. Szintén újdonság, hogy most először teljesen házon belül készül a játék, ha minden igaz már 6 éve fejlesztés alatt áll, vagyis a PS2-es nyolcadik rész után szinte egy időben kezdték el a 9. (ez 2009-ben jelent meg Nintendo DS-re) és a 10. rész munkálatait.

További új hír, hogy a játék úgymond multi-platform lesz, de nem a megszokott módon, ugyanis jövőre érkezik majd Wii-re, majd pedig ez után Wii U-ra is megjelenik. A játék két változata természetesen teljes mértékben együtt tud működni, egy adott világban fog az összes játékos játszani.

Bár a játék teljes mértékben online lesz, az inkább szólóban játszóknak lesz lehetőségük egyedül haladni, ilyenkor MI által irányított csapattagokkal indulhatunk neki a kalandnak.

További hírek és információk a közeljövőben várhatóak, ahogy még az se ismert, hogy havidíjas rendszerű lesz-e a játék (itt fontos megjegyezni, hogy pl. a Monster Hunter Tri Japánban havidíjas, EU-ban és USA-ban ingyenesen játszható online).

Azóta történt

Előzmények