Dragon Ball Online

 

Huszonhat év telt el, mióta Akira Toriyama első kis könyvecskéjét megjelentette Dragon Ball címmel. Azóta persze rengeteg minden történt. A manga alapján készült sorozatok több mint 500 részt számlálnak, nem is beszélve a nagyfilmekről, speciálokról illetve az OVA-król.
Szó, ami szó, Toriyama műve elsöprő sikert aratott Japánban és a világ többi részén is. A számtalan játék után, melyek szinte az összes platformon jelenvoltak, illetve majdnem az összes stílusban képviseltették magukat, itt volt az ideje, hogy a Dragon Ball világát átadoptálják egy MMO-ba.

Ha visszaemlékszünk, GameBoy Advance-ra korábban készült is egy RPG trilógia Legacy of Goku címen. Aki játszott velük, annak nem kell bemutatnom, mennyire briliánsan oldották meg az RPG-be adoptálást. Tény, hogy az első rész még eléggé gyerekcipőben járt, de majdnem minden hibáját kinőtte a harmadik részig. Visszakanyarodva eredeti témánkhoz, kíváncsian várjuk mit is nyújt majd nekünk a Dragon Ball Online.

A játék 216 évvel a Dragon Ball Z sorozat után játszódik, kereken az 1000. évben. Ebben a több mint két évszázadban rengeteg minden történt a Földön. Példának okáért, megjelent a Majin faj, a namekiak menedékként a Földre költöztek, a Yardratok (akik megtanították Gokunak az azonnali átvitel technikát ;) ) megjelentek a Déli Galaxisban, és ami a legkomolyabb, egy szakadás jött létre a tér-idő kontinuumban.

A keretsztori tulajdonképpen nem nagyon üt el a Dragon Ball sorozat jól ismert elemeitől. Létrejött egy új szervezet a „Dark Eye” (Sötét Szem), mely Goku génjeire, DNS-ére vadászik, amit időutazással és agymosással akarnak elérni, illetve Frieza (Dermesztő) és a Vörös szalag rend maradványainak összekovácsolásával.
Eddig két trailert publikáltak:

Akira Toriyama méltán világhírű műve ezúttal MMO formát öltve igyekszik minden rajongó kedvére tenni. Koreában már január 14.-e óta tart a nyílt béta teszt, amire sajnos feljutni koreai személyigazolvány szám, illetve koreai telefonszám nélkül lehetetlen.
A játékról egyre több és több kép kerül a nyilvánosság elé, ezzel is fokozva a fanok kedélyeit. Reméljük ez a játék többet fog nyújtani, mint az első és második élőszereplős film.