Dragon Age: Origins videók és DLC-k

 

A Dragon Age: Origins a BioWare legújabb csapatalapú szerepjátéka lesz, ami a nagy sikerű Baldur's Gate sorozat hagyományait próbálja meg továbbvinni. Azonban a Dragon Age nem a megszokott Dungeons & Dragons szabályrendszert fogja használni. A fejlesztők egy komplett új világot alkottak meg, saját szabályrendszerrel, ami bár sokban hasonlít az eddig ismert fantasy világokhoz, azoktól jóval komorabb és sötétebb hangulatú. Időben elhelyezve a játék a sötét középkorban fog játszódni, az előddel összehasonlítva viszont sokkal több végkifejletet és történeti szálat fog tartalmazni. Ugyanis a fejlesztők beépítettek egy ún. "Origin" (Eredet) rendszert a játékba, a különféle fajok és pár karakterosztály számára is. Konkrétan arról van szó, hogy a választott karakterünk faja és kasztja meghatározza a játék történetét. Például egy gazdag Törp Nemes teljesen másképpen indul neki a kalandoknak, mint egy szegény Törp, aki az utcán nevelkedett. Vagy például ha valaki egy Elf karaktert indít, már a játék elején szembesülni fog a faji diszkrimináció hátrányaival. Ugyanis a máshol mindig oly büszke és tisztelt Tündék a Dragon Age világában a leghátrányosabb helyzetűek. Bár azért még félig-meddig embernek számítanak, mégis folyamatos fika-alanyok szegények. Velük ellentétben a Human karakterek a legdominánsabbak, szabad bejárással olyan helyekre, ahová például egy Elf karakterrel csak roppant nehéz és fáradságos munkával tudunk majd bejutni.

A játékból pár új videó érkezett, amiket megtekinthettek alant:

Dragon Age: Origins - Brood Mother Trailer HD

Dragon Age: Origins - Creating A Living World Featurette HD

Dragon Age: Origins - Zevran Trailer HD

A játékhoz a BioWare folyamatosan ad majd ki letölthető tartalmakat (DLC), amelyek közül kettő már a megjelenés napján elérhető lesz.

Az első ilyen DLC a The Stone Prisoner című kiegészítő, ami egy új segítőtársat, nevezetesen Shale-t, az utolsó megmaradt Kőgólemet, és a hozzá kapcsolódó történeti szálat fogja tartalmazni. Az előrendelőknek ingyenes, mindenki másnak 15 dollárba vagy 1200 MS-pontba kerülő tartalmi bővítés a gólem történetén kívül új helyszíneket, tárgyakat és egy kódot foglal magába, amivel hozzáférhetünk a vérsárkány páncélzathoz. (Érdekesség, hogy a vérsárkány páncél a Mass Effect 2 végigjátszása során is használható lesz).

Dragon Age: Origins - Stone Prisoner Trailer HD

A másik DLC a The Warden's Keep címet viseli. Ez egy új kalandot, néhány új tárgyat és képességet foglal magába potom 7 dollárért vagy 560 MS-pontért. Erről a kiegészítőről egy videó is van, íme:

Dragon Age: Origins - DLC Warden's Keep Trailer HD

A Dragon Age: Origins Európában november 6-án fog megjelenni PC-re, és XBOX360-ra, míg a PS3-as verzió valamikor még ebben az évben várható.

 

Azóta történt

Előzmények