Dragon Age: Origins - Awakening PC gépigény

A Dragon Age: Origins a tavalyi év egyik legjobb játéka volt, mindössze csak egyetlen apró hibája van, hogy túl rövidre sikerült. Ezen a BioWare és az Electronic Arts úgy próbált segíteni, hogy már a megjelenés napján elérhetővé tettek hozzá pár DLC-t, és mostanáig már több ilyen letölthető tartalom is érkezett a játékhoz. Azonban ezek is csak maximum pár órával tolták meg a játékidőt, ami még így is nevetségesen alacsony a Baldur's Gate játékidejéhez viszonyítva, aminek pedig elméletileg a szellemi utódja a Dragon Age. Azonban hamarosan érkezik az első komolyabb tartalmi bővítés is a játékhoz, ugyanis úton van a Dragon Age első hivatalos kiegészítője, az Awakening. A kiegészítő mintegy 15 órányi extra játékidőt ad hozzá az eredeti játékhoz, és ott fog folytatódni, ahol az eredeti játék története véget ért.

A kiegészítőben lehetőségünk lesz áthozni a korábbi karakterünket, de ha nem vittük még végig a Dragon Age: Origins-t, vagy már nem tartottuk meg a korábbi mentéseinket, akkor új karakterrel is elkezdhetjük a játékot. Ebben az esetben az új karakterünk 17 és 20-as szint között fog indulni, nagyjából az Awakening új szörnyeinek a szintjén. Ezek mellett ha van mentésünk az eredeti játékból, akkor annak minden előzményét áthozzuk a kiegészítőbe, tehát az addigi döntéseink és eredményeink megmaradnak a folytatásban is.

A képességeink is változatlanok maradnak, de amennyiben úgy akarjuk, lehetőségünk lesz egy könyv segítségével újra elosztani a pontjainkat. Persze új karakter létrehozása esetén ez nem áll fenn. A kiegészítőben megemelik a szinthatárt is, úgyhogy az Awakening végére akár a 30-as szintet is elérhetjük majd.

 

A kiegészítő hivatalos gépigénye:

 

Minimum követelmény:

OS: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP1) vagy Windows 7
CPU: Intel Core 2 1.6 GHz, vagy AMD 64 2.0 GHz
RAM: 1 GB RAM (1.5 GB Vista és Windows 7 esetén)
VGA: ATI Radeon X850 256MB vagy NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB vagy jobb (Vista és Win7 esetén: Radeon X1550 256 MB vagy NVidia GeForce 7600GT 256MB)
DirectX: DirectX (November 2007)
HDD: 20 GB hely a merevlemezen
Hang: Direct X 9.0c kompatibilis hangkártya

Ajánlott konfiguráció:

OS: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP1) vagy Windows 7
CPU: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz vagy AMD Phenom II X2 2.7 GHz vagy jobb
RAM: 2 GB RAM (3GB Vista és Windows 7 esetén)
VGA: ATI Radeon HD 3850 512 MB vagy NVidia 8800 GTS 512MB vagy jobb
DirectX: DirectX (November 2007)
HDD: 20 GB hely a merevlemezen
Hang: Direct X 9.0c kompatibilis hangkártya

Azóta történt

Előzmények