Dragon Age: Inquisition - Több erődöt is menedzselhetünk

Akik játszottak a Dragon Age: Awakening című kiegészítővel, azok bizonyára emlékeznek, hogy a Grey Wardenek parancsnokaként saját erődöt kaptunk Amaranthine-ben, amit nekünk kellett helyrepofoznunk, majd azt irányítva újraszerveznünk a rendet. A Dragon Age: Inquisition-ben ez kiemeltebb szerepet fog kapni, több erődöt is felszabadíthatunk majd, melyeket menedzselnünk kell, ezzel új küldetések és extra bevételi források nyílnak meg előttünk.

Az erődök menedzselése úgy fog működni a gyakorlatban, hogy a történet egy pontján fel kell szabadítanunk egy elfoglalt erődöt, Varric, Vivienne és Cassandra segítségével. Amennyiben sikerült elfoglalnunk az épületet, úgy a környező területekre szóló küldetéssorozat is elérhetővé válik. Ilyen erődöket Orlézia egész területén szétszórva találhatunk, melyek mindegyike újabb feladatokat jelent számunkra.

Az elfoglalt erődök egyfajta helyőrségekké válnak számunkra, melyekből az adózó polgárok némi extra bevétellel is támogatnak minket, viszont így az ő gondjaikra is oda kell majd figyelnünk. A lakosság ügyes-bajos dolgaival általában a földesúrnál kér audeciát, viszont mi egy idő után már túl elfoglaltak leszünk a sok különálló erőd menedzselésére. Így aztán kijelölhetünk egy helytartót, aki távollétünkben elintézi helyettünk a kihallgatásokat és egyéb tennivalókat, cserébe viszont az ő szolgálatait meg kell fizetnünk.

Az inkvizíció erőforrásainak menedzselése összefügg majd az elfoglalt erődökkel, hiszen például egy értékes kénlelőhelyre bukkanva pár tucat embert kivezényelhetünk, hogy egy bányát építsenek, melyből a kitermelt érc hatására több bevételt fog hozni a helyőrség. Hogy a fentebb felsorolt lehetőségeknek pontosan mekkora szerepük lesz a végigjátszást illetően, egyelőre nem árulták el a készítők, de érdekesnek hangzik.

Azóta történt

Előzmények