Dragon Age: Inquisition - Dorian

Habár sok vitát kavar a fórumokon, mégis, a BioWare játékaiban már régóta szerepel a homoszexuális kapcsolatok kiépítésének lehetősége is. Igaz, hogy a Mass Effect első részében Liarát a férfi és női Shepard is meghódíthatta, ám az eredeti tervben még Ashley és Alenko is biszexuálisnak lett tervezve, ám végül kivették ezt a lehetőséget. Azóta viszont szinte minden BioWare játékban felbukkan egy meleg karakter.

Az első ilyen csapattárssal a Knights of the Old Republicban találkozhattunk: Juhaninak csak női karakterrel csaphattuk a szelet (Bár azt nem tudhattuk meg, mi lett a románc vége, ugyanis mire bevallottuk egymásnak érzéseinket, elkezdődött a végső harc és nem láttuk, mi történt utána köztük). A Dragon Age 2-ben Anders volt az, aki állandóan nyomult férfi karakteremre, alig tudtam lerázni magamról, de a valódi szexuális szabadságot a Mass Effect 3-ban találjuk meg. Férfiként Steve Cortezzel, nőként pedig Samantha Traynorral alakíthatunk ki meleg párkapcsolatot.

A Dragon Age: Inquisition esetében egy bajuszos mágus, Dorian lesz az első olyan csapattársunk, akivel kizárólag csak férfiként kezdhetünk romantikus viszonyt. A BioWare történelmében ő lesz a legelső, ténylegesen meleg férfi csapattárs, akiről a sorozat vezető írójának, David Gaidennek lehetősége van írni. Erről be is számolt a játék hivatalos oldalán, majd nem sokkal utána kénytelen volt finomítani a stílusán, ugyanis a "fully gay" (inkább nem fordítom le) megjegyzés nem tetszett az olvasóknak.

A történet pikantériája, hogy David Gaider maga is meleg, ezért aztán valóban óriási lökést adott neki, hogy elsőként írhat egy hasonló beállítottságú karakterről. Az pedig külön szimpatikus, hogy nem a homoszexualitás még ma is polgárpukkasztó ténye köré építette fel Dorian karakterét. Ő egy mágus, aki egy gazdag és befolyásos család tagja, akik a Tevinter Imperiumban élnek.

A Dragon Age: Inquisition című játék megjelenése október 7-én várható, PC-re, PS3-ra, PS4-re, XBOX360-ra és XBOX One-ra.

Azóta történt

Előzmények