Dragon Age: Awakening - Egy régi barát és sok újdonság bejelentve

A Dragon Age: Origins-hez érkező Awakening című kiegészítőből érkeztek új információk. Kezdjük mindjárt egy régi-új csapattársunk bemutatásával:

Visszatér Oghren. A vén szeszkazán törpe arról lett Ferelden-szerte híres, hogy annak a Szürke Kamarásnak az oldalán harcolt, aki megállította az ötödik Veszedelmet. Egyesek állítják, hogy Oghren a Kamarás állandó társa volt, míg mások szerint csak a nyomában járt. Azonban két dologban mindenki egyetért: Oghren egy vadállat a harcmezőn, valamint könnyedén képes magába szívni annyi italt, amitől a normális ember már régen kidőlne.

Miután legyőzték a Vezérdémont, Oghren letelepedett régi szerelmével, Felsi-vel, és azóta már egy gyermekük is született. Az ismerősei szerint igazán boldog volt, legalábbis egy ideig. Azonban Oghren harcosnak született, és abban is nőtt fel. Így aztán folyamatosan azt hajtogatta, hogy a harcost kiveheted a csatából, de a csatát már nem veheted ki a harcosból.

Dragonbone Wastes: Thedas-tól messze délre, hatalmas, rossz érzéseket keltő hegyek között helyezkedik el a hely, ahová a mondák szerint a sárkányok járnak meghalni. Egy kíméletlen és vad vidék ez, ahová a legendák szerint a végnapjaikat élő sárkányok leheverednek, és hagyják hogy a kíméletlen hideg elvigye őket.

A Tevinteri birodalom hitt a legendában, és szentül meg volt győződve róla, hogy az ott lévő sárkányok csontjait valamiféle hatalmas erő járja át - egy erő, amit meg akartak szerezni maguknak. Elindultak hát a legendákban szereplő hely felkutatására. Amikor rátaláltak a hatalmas csontokkal borított völgyre, elnevezték Drake's Fall-nak.

Amaranthine: Ferelden északkeleti partvidékén található Amaranthine kikötővárosa, ami egyszerű halászfaluból az északi térség legjelentősebb kereskedelmi központjává nőtte ki magát. Jelenleg az átutazó kalandorok egyik kedvelt helye, ahol fegyvereket, páncélt, és egyéb ellátmányokat találhatnak - na meg persze bajt. Amaranthine lakosai először az Orléz megszállást élték túl, majd a város kifosztását, miután az Orlézek meghaltak. Azonban egy dolgot biztosan tudtak: a város mindig is a Ferelden-i emberek erejének és rendíthetetlenségének a testamentumaként állt, és állni is fog az idők végezetéig.

Disciples: A Veszedelemnek vége szakadt, legyőzték a Vezérdémont, legalábbis így hallotta mindenki. Mindennek ellenére az Éjfattyakat új, eddig ismeretlen vezérek irányították, így ismét szervezkedni kezdtek. Senki sem tudja megmondani, honnan jöttek ezek az Éjfattyú parancsnokok, de képesek beszélni, önállóan gondolkodni és célirányosan cselekedni, ami nagyon veszélyes ellenféllé teszi őket. Az alábbi videóban őket mutatják be nekünk:

Azóta történt

Előzmények