Dragon Age 2: Hawke csak ember lehet, viszont másban nincs korlátozás

A BioWare főnökének elmondása szerint, bár a Dragon Age 2-ben csak emberi főhőssel kalandozhatunk, mégsem fogjuk azt érezni, hogy a játék leszűkíti a lehetőségeinket. Mivel az első részben három faj közül választhattunk (Ember, Tünde, Törpe), így a második epizódban ez picit visszafejlődésnek tűnhet, de Ray Muzyka szerint a kötött főhős ahhoz is hozzásegíti majd őket, hogy egy sokkal jobban csiszolt játékot adjanak ki a kezeik közül.

Elmondása szerint elképzelhető, hogy a Dragon Age 2 Mass Effect-hez hasonlító felépítése a későbbiekben vissza fog ütni, de a játék alaptermészete megköveteli, hogy a játékosokat picit korlátozzák a karakterkészítésben.

"A játék olyan módon meséli el számunkra a történetet, mint egyfajta személyes narrátor," - mondta. "Egy első személyű nézőpontból, Hawke szemével látott történet részesei lehetünk a Dragon Age 2-ben. Ahogyan azt már a Gamescom-on bemutatott demóban is észrevettétek*, vannak pillanatok, amikor megszűnik ez a fajta belső nézetben játszódó történetmesélés, és láthatjuk a többi karaktert, ahogyan a cselekedeteinket kommentálják, és hogy reményeik szerint karakterként milyen dolgokat kellene elkövetnünk. Ezeknek a dolgoknak fontos szerepük van a Dragon Age univerzumának feltárásában."

* = A Gamescom-on a VG247 stábjának lehetősége volt megtekinteni a DA2 demót, erre utalt a BioWare főnöke az interjú során.

"A Dragon Age univerzumának ezen különleges fejezete az alapján lett felépítve, hogy a történet főszereplője egy ember. Emiatt a kezdetekben a választásaid picit korlátozottak, de másrészről ez egyben lehetőséget is biztosít a számunkra ahhoz, hogy még több nagyszerű dolgot is elkészíthessünk, a történetnek ilyen irányú elmondása, valamint a többi csapattárs, aki hozzád csatlakozik, mind-mind igazán nagyszerűek, változatosak és érdekesek."

A Dragon Age 2 megjelenése 2011. márciusában várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra. Az új képekre kattintva megnézhetitek azokat nagy felbontásban is.

Azóta történt

Előzmények