Dragon Age 2: Bemutatkozik a játék főhőse

Bizonyára sokan játszottatok a Mass Effect eddig megjelent két részével, és már nagyon várjátok a trilógia befejező epizódját. A játékban Shepard parancsnokot irányíthatjuk, aki felveszi a harcot a galaxist leigázni kívánó Reaper-ekkel. Akik játszottak a játékkal, azok tudják, hogy játék főhőse kötött volt a történet szempontjából. Habár teljesen testre szabhattuk a karakterünk kinézetét, de csak és kizárólag emberek lehettünk.

A Dragon Age 2-ben most ugyanez lesz a helyzet. Ismerkedjünk meg a második rész főhősével, Hawke-kal, aki Shepard parancsnokhoz hasonlóan szintén kötött szereplője lesz a történetnek. A játék sztorija ott folytatódik, ahol az előző rész befejeződött. A játékban Hawke-ot fogjuk irányítani, aki egyike azon kevés túlélőnek, akik elmenekültek a közelgő Veszedelem elől az otthonaikból, és északra mentek szerencsét próbálni.

Most egy folyamatosan változó, veszélyekkel teli világban, a túlélésért való szakadatlan küzdelemre kényszerítve, a leghalálosabb szövetségesekre lesz szükséged ahhoz, hogy ezúttal sikeresen beleírhasd a neved a történelemkönyvekbe. A Dragon Age 2 főhőséről, Hawke-ról eddig öt olyan tény látott napvilágot, melyek már biztosan nem változnak a játék megjelenéséig. Ezek pedig a következők:

1. Hawke karaktere teljesen szinkronizált lesz, azaz sokkal kevesebb szöveget kell majd olvasnunk, mint az előző részben. Sokkal több átvezető animáció fogja tarkítani a játékot, ezáltal még inkább moziszerű élménye lesz a játékosnak a történet folyamán.

2. Hawke csak ember lehet, azaz ezúttal nem választhatunk szabadon a fajok között. A háttértörténete szintén kötött lesz, viszont minden mást teljesen személyre szabhatunk, mint például a karakterünk nemét, külsejét és képességeit.

3. Hawke nem egy túlélője a Veszedelemnek, hanem elmenekült előle. Miközben a Dragon Age: Vérvonalak Szürke Kamarásai az Éjfattyakkal hadakoztak, Hawke Lothering-ben élt. A játék során a várost elpusztítják az Éjfattyak, és Hawke, ahelyett hogy szembeszállt volna a Veszedelemmel, inkább elmenekült a falujából és észak felé indult a többi túlélővel együtt.

4. Hawke Kirkwall bajnoka lesz a játék során. A Ferelden-től északra található Free Marches sűrűbben lakott településeinek egyike Kirkwall, ide menekült Hawke a veszedelem elől. A tengerhez közel fekvő város népszerű hely a vándorok számára, így abban már most biztosak lehetünk, hogy a kalandok és küzdelmek egy része magában Kirkwall-ban fog zajlani. Viszont az teljesen a játékoson áll, hogy a bajnoki cím elnyeréséig mit és hogyan fog csinálni.

5.Hawke lesz a történet mozgatórugója. A Dragon Age 2 nem arról fog szólni, hogy legyőzünk egy újabb ősi gonosz ellenséget, vagy hogy legyőzzünk egy újabb Veszedelmet. A játék cselekménye 10 évnyi történetet mesél majd el, és a játékos cselekedetei határozzák majd meg Hawke történelmét, kapcsolatait és hogy a végére kiderül-e, ki is Kirkwall igazi bajnoka?

A Dragon Age 2 megjelenése 2011. márciusában várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra. A hivatalos oldalon szereplő kiírás szerint a játék debütáló videója augusztus 17-én jön ki.

Azóta történt

Előzmények