Dota 2: 10 millió dollár felett az összdíjazás

Már több, mint 10 millió dollár a tét az idei Dota 2: The International bajnokságon. A kezdőösszeget a Valve ajánlotta fel, ami 1,6 millió dollár volt, ezt követően elkezdték árulni a The Compendiumot, amit 10 dollárért vehetnek meg a játékosok. Minden eladott Compendium után 2,5 dollárral nőtt a nyereményalap, ami a cikk írásának pillanatában immár nem kevesebb, mint 10.066.366 dollár.

A játékosok a Compendium vásárlásával különféle díjakat kapnak, annak függvényében, hogy mennyit játszottak a Dota 2 című játékkal és mennyit költöttek különféle boosterekre. A világ legnagyobb eSport versenyének összdíjazása a rengeteg eladott Compendiumnak köszönhetően máris példa nélkül álló, ám a versenyig még mindig hátravan 20 nap, addig ez az összeg még tovább emelkedhet.

A Dota 2: The International 2014 versenyt július 18. és 21. között rendezik meg Seattle-ben, ahová a jelenlegi 19 csapatból 16 jut be, hogy induljanak a 10 millió dolláros versenyen. Ha marad a tavalyi nyereménystruktúra, akkor a győztes csapat nem kevesebb, mint 5 millió dollárral lesz gazdagabb. A Valve-nak viszont már most megérte a dolog, a felajánlott 1,6 millió sokszorosan megtérült, Gabe Newell cége a versenynek köszönhetően eddig mintegy 30 millió dollárnyi bevételt szerzett.

Azóta történt