DOOM 1-2: Németországban is megvásárolható lett a korszakalkotó FPS

Az eredeti DOOM és DOOM 2: Hell on Earth játékok a megjelenésükkor BPjM "Fiatalokra ártalmas média" megjelölést kaptak Németországban, így a pornófilmekhez hasonlóan betiltották azok boltokban történő árusítását.

Azonban a német törvények megengedik, hogy 10 év elteltével újrabírálják őket. A Bethesda, aki 2009-ben felvásárolta a készítő id Software céget, kihasználta ezt a lehetőséget, minek köszönhetően új jelölést kapott a játék, így végre hivatalosan is kiadhatják azokat Németországban.

A DOOM és DOOM2 játékok 17 év elteltével megkapták a USK 16+ jelölést, így végre, majdnem két évtizednyi várakozást követően a német játékosok is legálisan beszerezhetik majd azokat, ha megjelennek. A Bethesda sajtó- és marketingosztályának alelnöke, Pete Hines a következőket mondta a határozat megszületése után:

- "Nyilvánvalóan nagyon örülünk a döntésüknek. Egyelőre nem tudunk részletekkel szolgálni arról, hogy pontosan mikor jelennek meg a játékok Németországban. Amint megtudjuk, természetesen azonnal közölni fogjuk azt mindenkivel."

Az 1993-ban megjelent DOOM című FPS játék a műfaj egyik meghatározó darabjának számít, ami megért egy folytatást és számos kiegészítést. A DOOM 2: Hell on Earth (1994), The Ultimate DOOM (1995), The Master Levels of DOOM 2 (1995), valamint a Final DOOM (1996) a stílus rajongóinak kétségtelenül legismertebb programjai közé tartozik.

Azóta történt

  • Ilyen lenne a DOOM, ha most készítenék el

    Avagy szkriptelt jelenetek, átvezető videók, lineáris játékmenet, visszatöltődő életerő, DLC, minden, ami egy mai FPS-ben szerepel. Így nézne ki a DOOM, ha a mai trendeknek megfelelően készítették volna.

Előzmények