DirectX 11-es motorral rukkolt elő a BitSquid

A BitSquid neve valószínűleg nem sok embernek ismerős, ami teljesen elfogadható, hiszen 2009-ben alapította a csapatot a Fatshark a néhai GRIN fejlesztőket összegyűjtve. A derék programozók aktívan töltötték az elmúlt hónapokat, és egy teljesen új motor fejlesztésében vettek részt, mely kihasználja a Microsoft DirectX 11-es API-jának képességeit. A svédek a termékük prezentálásra bejelentették a StoneGiant névre keresztelt technikai demót, amit elsősorban a Fatshark grafikusai használnak tesztelési céllal.

A StoneGiant a tesszellálásra helyezi a hangsúlyt, ami a BitSquid szerint a motor fő erőssége. A nem publikus verzió esetében mi is megcsodálhattuk a rendszer képességeit, és bizony a svéd srácok nagyon jó munkát végeztek. A demó alapján elmondható, hogy komoly tesszellációt alkalmaz a rendszer, ám egy felsőkategóriás Radeon tökéletesen futtatja a programot. A végleges programot április elejétől lehet letölteni, így addig be kell érni a hivatalos képekkel és videóval.

A BitSquid új motorja hamarosan licenszelhető lesz PC-re, ám az Xbox 360 és a PlayStation 3 verzióra a őszig várni kell. A Fatshark viszont még tavasszal bemutatja a vadnyugati csatákat előtérbe helyező Lead & Gold című játékát, mely április 8-ától lesz elérhető a Steam-en.

A StoneGiant című demóból készült képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.