Diablo III: Újabb játékosokat tiltottak ki

A hivatalos Battle.net Blogon tette közzé azon bejelentését a Blizzard, miszerint újabb kizárási hullámot hajtottak végre azokon a Diablo III játékosokon, akik tiltott, külső forrásból származó programok segítségével befolyásolták a játékot, így jogosulatlan előnyökre téve szert. Habár a cég politikája már évek óta tilt mindenféle külső beavatkozást a rendszerbe, mégis akadnak olyanok, akik a sorozatos figyelmeztetések ellenére is használják azokat.

A Blizzard közleményében az áll, hogy a megjelenés óta már többször is felléptek a csalók ellen, és most egy újabb hullámra került sor. A felhasználók kitiltását nem minden esetben jelentik be, viszont abban a pillanatban közbelépnek, amikor erre szükség van. Szeretnék emlékeztetni a játékosokat arra, hogy semmiféle hack-, bot-, valamint egyéb külsős program használatát nem engedélyezik, ezekbe beletartoznak a következők:

  • Olyan információk birtokába juthatunk segítségükkel, amihez máshogy nem férhetünk hozzá,
  • Bárminemű módosítást hajtanak végre a Diablo III fájljain, illetve bárhová is elküldik azokat,
  • Olyan tulajdonságokkal és/vagy képességekkel ruházza fel a játékost, melyek túlmutatnak a megszabott határokon,
  • Bármiféle változtatást idéz elő azon, miképpen álljon kapcsolatban a Battle.net rendszerével a Diablo III.

Ezzel a lépéssel egyértelműen letisztázta a helyzethez való hozzáállását a Blizzard. Elmondásuk szerint ezzel sok kliens instabilitást, csalást és egyéb problémát sikerül megoldaniuk. Már csak az a kérdés, hogy nekik lesz-e igazuk ezzel kapcsolatban, vagy az ArenaNet csapatának, akik nemrég hozzáférhetővé tették a Guild Wars 2 API-ját a közösség számára, így a modderek készíthetnek applikációkat és modifikációkat a játékhoz.

Azóta történt

Előzmények