Diablo III: Rúnakövek

Ismét frissült a hivatalos Diablo III oldal. A Blizzard ezúttal a Rúnaköveket és használatukat mutatja be a játékosoknak. A harmadik rész egyik újdonsága lesz ez a lehetőség, hogy a karakterünk által birtokolt képességeket Rúnakövekkel fejleszthessük.

Összesen ötféle Rúnakő létezik: Crimson, Indigo, Obsidian, Golden és Alabaster. Mindegyik másképpen módosítja a karaktereink képességeit. Például: Crimson rúna használatával megnövelhetjük egy skill sebzését, az Alabaster-rel pedig ugyanez a képesség megbéníthatja kis időre a vele eltalált ellenséget.

Nem csak eltérő színű rúnák lesznek majd, hanem ezek mellett még mindegyikből létezni fog többféle erősségű változat is, melyek egyre brutálisabb effektekkel tuningolják fel képességeinket. Az alábbi videón azt szemléltetik, hogy miféleképpen változik meg a skill, ha alkalmazzuk rá az ötféle rúnák egyikét:

Minden karakterosztály húsznál is több képességet tanulhat meg, melyek közül egyszerre összesen hetet tud aktívként kiválasztani. Ezeket az aktív skilleket tudjuk fejleszteni a rúnák használatával. Egy pár kép is kijött nemrég, melyeken pár képességet láthatunk:0

A tervek szerint a Diablo III még az idén megjelenik, azonban ez még nem minősül hivatalos bejelentésnek. Jelenleg mindössze annyi biztos, hogy a nyár végére tervezik elindítani a bétát, és ha megfelelő lesz a teszt eredménye, akkor van esély az idei megjelenésre.

Azóta történt

Előzmények