Diablo III: nagy a nyomás

"Az Activision vezetősége a következő időszakban komoly nyomás alatt fogja tartani a Blizzardot: tekintve, hogy milyen bevételekre számíthatnának egy konzolos változat megjelenése esetén, a 'pénz beszél' tipikus esete forog kockán. Kevesen képesek arra, hogy egy ilyen erőnek ellenálljanak."

Michael Pachter ezalatt óvatosságra inti a meggondolatlan következtetéseket levonni kívánókat: szerinte a Blizzard olyan pozícióban van, hogy semmiféle erőszakos konzolos portról nem lesz szó, ha ők nem akarják. Pachter véleménye szerint egyébként a csapat és a kiadó közti párbeszéd sokkal barátságosabb, mint azt a kívülállók elképzelik, hiszen a cél közös: a minőségi és sikeres játékok készítése.

Ha pedig Diablo III: nemrég szép számú rajongó felháborodottságának petíció formájában adott hangot: azt szeretnék, hogy a Blizzard változtasson a játék jelenlegi formájában, és "cseréljék le a nyilvánvalóan WoW-ból átemelt ruhadarabokat, a képregényes stílust, a világos, vértelen helyszíneket egy gótikusabb, Diablo stílusára jobban emlékeztető világra". Ehhez csak egy megjegyzést fűznénk: Lut Gholein üdvözletét küldi.