Diablo III: Lassan már 70-en is fejlesztik!

Az ember azt hinné, hogy egy olyan nagy létszámú fejlesztőcsapat, mint a Blizzard, egy akkora volumenű franchise visszatérésének esetében, mint a Diablo, több száz fejlesztőt állít a project munkálatainak az elvégzésére. Pedig, mint ahogy az nemrég egy Twitter bejegyzés során kiderült, ez közel sem így van. Eddig ugyanis mindössze 40-en dolgoztak a játékon, azonban nemrég jócskán felduzzadt a csapat, így már majdnem 70 fő készíti a Diablo III-at.

Az INCGamers nevű oldal (Akik már 1997 óta a Diablo nem hivatalos rajongói oldalának számítanak) információi szerint ugyanis feltettek egy érdekes kérdést a Diablo III-at fejlesztő csapat méretét illetően, melyre a Blizzard részéről Bashiok válaszolt. Idézem:

Kérdés: "Most olvastam valahol, hogy jelenleg mindössze csak 40 ember dolgozik a Diablo III-on... Ez igaz? Remélem, nem! Mert akkor már tudom, hogy mi tart ilyen sokáig..."

Bashiok: "Azt hiszem, most már majdnem 70-en vagyunk, de később még egy kicsit tovább fogunk gyarapodni."

Indoklása szerint azért előnyösebb a kisebb fejlesztőcsapat, mert így sokkal családiasabb a hangulat, így könnyebb a munka elvégzése, ezáltal jobban is haladnak. Az utóbbi részről azért vitatkoznánk velük, de hát ők tudják. Jelenleg éppen a Monk kaszt női karakterén dolgoznak, melyről egy nem hivatalos koncepciós rajz is készült (Képen).

Mindenesetre, amit személy szerint furcsának tartok, az az, hogy egy olyan jövedelmező játékkal, mint a World of Warcraft (Ami 100 millió dollár bevételt hoz nekik havonta), miért nem fektetnek a Blizzard-nál csak egy picit nagyobb energiát a többi franchise fenntartásába is? Elvégre a Diablo II-vel a mai napig is rengetegen játszanak online, akik már alig várják a harmadik részt, de említhetném a StarCraft II-őt is.

Azóta történt

Előzmények