Diablo III: Elkezdődött a zárt béta!

A Blizzard elindította a Diablo III zárt béta tesztjét, amire már el is kezdték kiküldeni azon szerencsés játékosok meghívóit, akik elsőként próbálhatják ki a játékot. Egyedüli szépséghibája a dolognak, hogy a bejelentés egyelőre az amerikai Battle.net oldalon van kint, az európai accounttal rendelkezőknél majd csak később fogják elindítani a tesztelést.

Annyit azonban már tudunk, hogy a bétában az európai játékosok is az US klienst fogják használni, tehát abból nem lesz kétféle változat. A Blizzard elmondása alapján nem csak azok kaphatnak meghívót, akik a Battle.net account Beta Profile alapján jelentkeztek, hanem lesznek különféle felajánlások és nyereményjátékok, ahol szintén kisorsolnak majd kulcsokat.

A Diablo III bétája az Act 1 pályáit tartalmazza, egészen a Skeleton King elleni összecsapásig. A játékosok mind az öt kasztból választhatnak maguknak karaktert, valamint egyszemélyes és kooperatív módban is végigjátszhatják a bétát. Ennek során találkozhatnak majd Artisanokkal és egyéb karakterekkel a Sanctuary-ben, valamint kipróbálhatják a tárgykészítést is.

A teljes játék megjelenéséről, áráról, a támogatott nyelvekről és régiókról valószínűleg majd az egy hónap múlva esedékes BlizzCon 2011 rendezvényen hallhatunk. Addig is reménykedjünk, hogy sikerül kulcsot kapnunk, habár ahogy olvasom a hivatalos fórum hozzászólásait, eléggé problémás még a béta kliens, lefagy, kidob az asztalra, sokan csak pár másodpercig tudnak gyönyörködni a bejelentkező képernyőben, de mire beírnák a kódjukat, addigra kilép a játék.

Mindenesetre aki most nem jut be, az se keseredjen el, lesznek még később is meghívások, nyereményjátékok és rendezvények - a BlizzConon tuti kiosztanak párat, bár minket ez nem vigasztal -, de személy szerint inkább kerüljek be egy hónappal később, minthogy ne sikerüljön működésre bírnom a játékot. :-)

Azóta történt

Előzmények