Diablo III: Az új rendszer visszaszorítja majd az aukciósházat

A Blizzard már korábban is elmondta, hogy bár az aukciósházakból szerzett tárgyak teljesen legitimek, ennek ellenére a játékosoknak elsődlegesen nem onnan, hanem a szörnyek által dobott holmikkal kellene öltözködniük. Viszont azt ők is belátták, hogy a jelenlegi loot-rendszer ezt igencsak megnehezíti, hiszen alig-alig esik használható tárgy, ha meg mégis, akkor azt többnyire egyből rakják AH-ba értékesítés céljából.

Ennek megváltoztatása érdekében, amikor megjelenik a Diablo III: Reaper of Souls című kiegészítő, vele együtt az alapjáték is kapni fog egy frissítést, melyben bevezetik az új loot-rendszert. Sok és jelentős változásra kell számítani. Bevezetik a "smart drop"-ot, vagyis mostantól jobban a karakterünk számára használhatóbb cuccok fognak esni a szörnyekből.

Sokkal több legendás tárgyat találhatunk, valamint kapunk egy új mesterembert is, aki a tárgyakon található tulajdonságokat tudja áthelyezni egy másik tárgyra. Ezenkívül egy úgynevezett "Loot Run Generator" is lesz, ami egy új, 20 perces szörnyvadászatot generál, ahol matematikailag a karakter számára leginkább optimális tárgyak esnek. A véletlenszerűen eső tárgyak helyett ezzel sokkal kifizetődőbb "szörnyirtó futamokra" lesz lehetőség, így remélhetőleg csökkenni fog az aukciósházak jelentősége is.

A Blizzard szerint leginkább a sorrenden szeretnének változtatni, vagyis a játékosok ezentúl ne először az aukciósházat nézzék meg és utána játszanak, hanem előbb menjenek szörnyeket ölni és csak végső esetben vegyenek pénzért felszerelést. Jelenleg úgy fest a dolog, hogy a cuccok 80%-át AH-ból szerzik be a játékosok és csak a maradék 20% esik szörnyekből. Ezt szeretnék megfordítani.

Azóta történt

Előzmények