Diablo, Call of Duty, Overwatch - Game Pass-be tartanak a népszerű sorozatok

Bár számítani lehetett rá, Phil Spencer a minap megerősítette, hogy számos Activision Blizzard játék kerül be az előfizetéses szolgáltatásukba.

Idén év elején érkezett a bomba hír, miszerint a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, így a céghez kerülnek az alábbi csapatok: Activision Publishing, a Blizzard Entertainment, a Beenox, a Demonware, a Digital Legends, a High Moon Studios, az Infinity Ward, a King, a Major League Gaming, a Radical Entertainment, a Raven Software, a Sledgehammer Games, a Toys for Bob, és a Treyarch. Mivel a redmondiaknak kiemelten fontos a Game Pass előfizetéses rendszere, így egyből sokakban felmerült a dolog, hogy a jövőben a megszerzett cégek játékai egyből bekerülnek majd az előfizetéses szolgáltatásba, azonban ez csak találgatás volt egészen a tegnapi napig. Phil Spencer egy hosszabb bejegyzést írt a témában, amelyből érdemes kiemelni azt a részt, amely arról szól, hogy a felvásárlás véglegesítése után olyan sorozatokat fognak elhozni a Game Pass-be, mint a például a Call of Duty, a Diablo, vagy az Overwatch (Utóbbinak a 2. epizódja alapból ingyenes lesz, de lesz fizetős része is)

A szakember mindemellett megerősítette, hogy az olyan népszerű franchise-ok, mint a Call of Duty, nem lesznek Xbox exkluzívak, azok továbbra is érkeznek már első naptól PlayStationökre is. Az más kérdés, hogy akik a széria kedvelői és épp konzol választás előtt állnak, azok megveszik-e teljes áron majd a következő részeket, vagy beszereznek egy Xbox-ot és mellé egy új előfizetést, de ezt majd a jövő eldönti.