Destiny: Folyamatosan beszélnek a PC kiadásról

A Destiny című online FPS játék kétségtelenül a Bungie és az Activision eddigi legambiciózusabb projektje lesz, ráadásul a konzolosok egy olyan játékstílusba kóstolhatnak bele általa, melyet eddig nem nagyon tudtak kipróbálni. Ugyanakkor a PC-sek némiképp csalódva vették tudomásul a bejelentéskor, hogy a játék kizárólag konzolokra készül, pedig PC-n is bőven megállná a helyét.

Szerencsére az Activision nem feledkezik meg a PC-s táborról sem, a kiadó terjesztési részlegének ügyvezető igazgatója, Eric Hirshberg az E3 2014 rendezvény alatt, egy Polygon oldal riporterének adott interjújában elmondta, miszerint a játék tökéletesen passzolna a számítógépekre is. És bár egyelőre semmiféle bejelentenivalójuk nincs ezzel kapcsolatban, de a megbeszélések során ez az egyik legfontosabb téma, amivel foglalkozni szoktak.

Eric Hirshberg ugyanazt mondta, mint korábban a Destiny vezető tervezője, Lars Bakken: Már azzal is nagy kockázatot vállaltak, hogy egyszerre négy platformra tervezik kiadni a játékot, az erőforrásaik nem teszik lehetővé, hogy egy ötödik változat készítésébe is belefogjanak. Ha PC-re is ki szeretnék adni a programot, akkor a csapatot sokfelé kellene szétosztani, melyek így már túl kicsik lennének a megfelelő minőségű átirat készítéséhez.

A Destiny jelenleg alfa stádiumban van - a videó erről készült -, a tervek szerint júliusban indul a bétateszt, egyelőre csak PS4-en, azt követően pedig a végleges játék szeptember 9-én jelenik meg, PS3, PS4, XBOX360 és XBOX One platformokon.

Azóta történt

Előzmények