Démonblokk - Megnyílt az ország legújabb VR szabadulószobája

A budapesti Hős utcában nyitotta meg kapuit a Démonblokk szabadulószoba december 13-án. A hely különlegessége, hogy látogatói, a Blokkerek Magyarországon elsőként tehetik próbára magukat a világ egyik vezető játékfejlesztő vállalata, a Ubisoft VR szabadulószobáiban.

A budapesti VR szabadulószoba ötletét egy rocker pár találta ki, amikor is egy közös bécsi nyaralásukon találkoztak a Ubisoft vállalat VR technológián alapuló csoportos szabadulószobáinak élményével. A páros régóta célként tűzte ki, hogy különleges, eddig még nem látott szabadulószobát hozzon létre a városban, alapos piackutatás és tervezési időszakot követően végül elszánták magukat, és barátaik, családjuk és támogatóik segítségével kevesebb, mint két hónap alatt megnyitották a Démonblokkot.

„Győzd le a démonjaidat! Ez egy olyan jelmondat, amely leírja, hogy mit tartunk fontosnak, és mi hogyan próbálunk élni: nekünk is vannak démonjaink, nekünk is kell fejlődnünk a hétköznapokban, szeretnénk kiszabadulni a monotonitásból és részt venni egy rendkívüli kalandbani” – magyarázza az alapító, Lincz Béla. – „A hozzánk látogató játékosok, akiket mi csak Blokkereknek nevezünk, kuriózum élmény mellett egy rendes közösségi térben találják magukat, társasjátékozó szobával.”

A kiürült raktárépület emeletén romkocsma-hangulat uralkodik eklektikus és kényelmes berendezéssel. Az alapító elmondása szerint cél, hogy további VR szabadulószobai játékok behozatala mellett hagyományos szobákat hozzon létre, fejlessze a közösségi társasjátékozót, és otthont adjon minél több fiatal, feltörekvő zenésznek és művésznek, hogy találkozhassanak rajongóikkal.


[+]

A péntek 13-i rendezvény kapcsán Lincz Béla elmondta: „Maga a megnyitó hatalmas élmény volt számunkra, nem csak, mert végre beért a munkánk, hanem mert pénteken egy csomó barát és az egész család azon dolgozott, hogy készen álljunk. Az utolsó percekig még takarítottunk, rendeztük be a helyet vagy rohantunk bevásárolni tartalék-italkészletet. Hálás vagyok azért, hogy mindenki mellénk állt, amikor látták, hogy mennyire fontos nekünk ez!”


[+]

A Démonblokk a Hős utca 1-es szám alatt az év összes napján 13 és 23 óra között várja a látogatókat egyelőre két játékkal: a Szabadulás az Elveszett Piramisból és A Medúza Kapuján Túl című kalandokkal. A játékot egyszerre 2 vagy 4 fő játszhatja csapatban, egymással szorosan összedolgozva. A játék időtartama a játékosok ügyességétől függ, kb. 60 perc, legfeljebb 75 percig nyúlhat