Dead Space 3: Szándékosan hagyták benne a farmolást

Bár a Gamepodon külön hír nem volt róla, de a fórumban jeleztem, hogy a Dead Space 3 című játék megjelenését követően a rajongók hamar rájöttek arra, miképpen szerezhetnek végtelen számú nyersanyagot egy kis trükk segítségével. Az akkor exploit-nak gondolt eljárást az alábbi videón láthatjátok:

Azonban az Electronic Arts nemrég kijelentette, hogy hibáról szó sincs, szándékosan hagyták benne a nyersanyag farmolásának lehetőségét a programban. Ez azért is érdekes, mivel a játék DLC és mikrotranzakciós része pontosan erre épül, hogy valódi pénzért lehet nyersanyagot vásárolni. Márpedig ha mindenki végtelen mennyiségű alapanyagot szerezhet így, akkor senki nem fog költeni ilyesmire. A cég elmondása szerint viszont azért vannak benne ilyen helyek, ahol folyamatosan újratermelődnek a tárgyak (eszerint több is akad), hogy biztassák a játékosokat ezek felkutatására.

A mikrotranzakciós részben egy minimális, 1-3 dollár környéki összegért lehet azonnal hozzájutni ezekhez. A Dead Space 3 producere, John Calhoun január végén azt nyilatkozta, hogy a mikrotranzakció bevezetésével azokat a fiatal, 19-20 év körüli játékosokat szerették volna belevonni a játékba, akik kizárólag csak okos telefonon keresztül játszanak, ahol ez a fizetési metódus természetes. Ugyanakkor a régi rajongókat sem szerették volna elidegeníteni, ezért hagytak benne lehetőséget számukra a nyersanyagok ilyetén módon történő beszerzéséhez is.

Azóta történt

Előzmények