Dead Island 2: A Left 4 Dead nyomdokain

Aki szereti a zombis játékokat, biztos hallott már a Dead Island és Left 4 Dead címekről. Előbbi a Techland alkotása, melyből két rész jelent meg, Dead Island és Dead Island Riptide címmel, míg a másikat a Valve készítette. A Left 4 Dead és a Left 4 Dead 2 egy kooperatív központú multis akciójáték, ahol csapatot alkotva vesszük fel a harcot az élőhalottak ellen. A Dead Island is rendelkezett multival, ahol a négy főszereplőt külön-külön vezérelve irthattuk a zombikat, ám a folytatásban immár nagyobb hangsúlyt fog kapni a kooperatív játékmód, amihez nagyban hozzájárult a fejlesztőgárda cseréje is.

A Dead Island 2 ugyanis immár nem a Techland alkotása lesz, hanem az a Yager fogja fejleszteni, akinek a Spec Ops: The Line című programot is köszönhetjük, ami az utóbbi idők egyik legjobb háborús játéka, ám méltatlanul alacsony pontszámokkal jutalmazták. A Yager csapata most a Dead Island folytatásával valószínűleg az ott látott játékmenetet hozza össze a zombik irtásával, vagyis afféle FPS nézetbe oltott Dead Rising-re lehet számítanunk.

Annyi már biztos, hogy a folytatás is legalább olyan véres és morbid humorral átszőtt lesz, mint az elődje. Besétálhatunk például egy esküvő helyszínére, ami tele van hullákkal, majd az emelvényen bekapcsolhatjuk John Paul Young "Love is in the Air" című számát. A muzsika odacsalogatja a teremben lévő élőhalottakat, akik között hangulatos mészárlást rendezhetünk. Szól a zene, fröcsög a vér, repkednek a végtagok, kezdődött a véres zombi-menyasszony tánc.:)

Akárcsak az elődben, a Dead Island 2 esetén is fontos szerep jut a saját magunk által fabrikált fegyvereknek és mindenféle zombi-irtó célszerszámnak. A hagyományos gyilkolóeszközök szintén megtalálhatóak lesznek repertoárunkban, mint például a bozótvágó kés, pöröly, balta és mindenféle készség. Ám ha kicsit felturbózzuk őket, eléggé agyament eszközöket készíthetünk belőlük. Mi a jobb a zombik ellen egy baltánál? Hát két balta. A Dead Island 2-ben már két fegyvert is használhatunk egyszerre.

Motorizálhatjuk a fegyvereket, hogy hatékonyabban szaggassák a zombik rothadó testét, ám ekkor számolnunk kell azzal, hogy a motorzaj odacsalogatja a környéken lévő élőholtakat, ráadásul üzemanyagra lesz szükség a működtetésükhöz, amit ritkán fogunk találni. Ami a lényeg: mostantól nem kell munkaasztalt keresnünk a barkácsoláshoz, hanem azonnal megcsinálhatjuk, ha rendelkezünk az alapanyagokkal.

A játékból jelenleg még nincsenek képernyőmentések, de a VG247 stábja elmondta, hogy amit ők láttak, az már a 2014-es kód volt, mégpedig Unreal Engine 4 alatt, és nagyon jól nézett ki. Addig is láthatjátok az előrendelői fegyver-pakkot az egyik mellékelt képen. A Dead Island 2-ben lesznek választható kasztok, melyek képviselői más fegyver és harcmodor használatával küzdenek, így teljessé téve a multis kooperatív mókát.

Lődd ki a zombik lábát, hogy lelassítsd őket, miközben társad a sörétessel utat nyit a többieknek, akik baltákkal és boztvágó késekkel felfegyverezve vágják miszlikbe az élőholtakat, majd a végén elő a pörölyt és lapítsd ki a még megmaradt pár torzó fejét, hogy többé ne legyen velük gond. Hogy melyik módszert szereted a legjobban, az csak rajtad áll, te beteg állat...:) Szerintem a Sabaton zenéje sokkal inkább illene a játékba, ez a tuti darálós hangulat:

A bevezető videóból az derül ki, hogy a Dead Island 2 Kaliforniában fog játszódni, ami ugyan nem egy sziget, ám a kitört zombi-apokalipszis miatt teljes karanténnal elzárták azt a világ többi részétől. Ezzel egy új extrém sportra nyílt lehetőségünk: egy irodában görnyedünk napi 9 órán át heti 5 alkalommal, vagy lemegyünk a napsütötte tengerpartra, kezünkben egy bozótvágó késsel és nekifogunk aprítani az élőhalottakat? Hiszen az, hogy kitört a zombi-apokalipszis, még nem jelenti azt, hogy a világnak is vége lenne.

A Dead Island 2 című játék megjelenése 2015. tavaszán várható, PC-re, PS4-re és XBOX One-ra.

Azóta történt

Előzmények