DC Universe Online: jönnek a képek és információk

A Sony Online Entertainment új MMO-ja, a DC Universe Online eddig nem kapott sok figyelmet a Gamepodon, itt az ideje a pótlásnak. Az első fontos információ, hogy nem lesznek a játékban hagyományos értelemben vett kasztok; minden karakternek lesz egy defensive, egy offensive és egy support stance-e; a defensive-ben kevesebb sebzést kapunk, de kevesebbet is osztunk, az ofensive-ben megnő a kiosztott és a bekapott sebzés is, míg a support esetében a gyógyító és buffoló képességek erősödnek majd - minden stance-ben különböző képességekhez férhetünk hozzá. Ezeket a képességeket talent-rendszerben szerezhetik meg a karakterek; ennek megfelelően lesznek tank-, dps- és healer-talentek is. Nem nehezítik a játékmenetet cooldownok vagy manaproblémák, a játék gyors és akcióalapú harcot ígér. A környezet interaktív lesz: felfuthatunk az épületek falán (persze a megfelelő képesség birtokában), autókat vághatunk az ellenfelekhez vagy körberepülhetjük a várost. A csoportos küldetések teljesítéséhez nem kell partyt szerveznünk - aki a közelben jár és besegít a küldetés teljesítésében, mind arányosan kap majd xp-t a részvétele arányában, ez vonatkozik az instance-küldetésekre is.

Zárásként íme egy rövidebb videó, amiben a játék kreatív igazgatója beszél pár feature-ről:

Azóta történt

Előzmények

  • DC Universe Online legkorábban 2009 végén

    Leghamarabb a következő esztendő karácsonykor, rosszabb esetben 2010 elején érkezhet meg a DC Universe Online, nyilatkozta Geoff Johns az MTV Multiplayer Blogjának.

  • [E3] DC Universe Online trailer

    A PlayStation 3 újabb MMORPG-vel jelentkezik hamarosan, ez pedig a Jim Lee közreműködésével készülő DC Universe Online. Kedvcsináló beljebb, a már jól ismert szuperhősök szereplésével.