Cyberpunk 2077: A Witcher 3 késése nem befolyásolja a fejlesztést

Tegnapelőtt jelentette be a CD Projekt RED, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt című játék megjelenését eltolják, egészen 2015. februárig. Időközben a stúdió ügyvezető igazgatója, Marcin Iwinski elmondta, hogy a késés nem befolyásolja majd a csapat másik nagy projektjének, a Cyberpunk 2077-nek a munkálatait.

A CD Projekt RED fejese elárulta, hogy a két játékot különálló csapatok készítik a stúdió berkein belül, így nem igazán van kihatása egyik projekt késésének a másik fejlesztésére. Mindazonáltal előfordul ilyen esetekben, hogy a csapatok kisegítik egymás, így a tagokat cserélgetni szokták a munka során. Viszont ezeknek a tapasztalatcseréknek nincs lényeges kihatásuk a fejlesztés menetére, így most is biztosak lehetünk abban, hogy a késés nem befolyásolja a Cyberpunk 2077 megjelenését.

Időközben hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a Cyberpunk 2077 című játékot PC mellett PlayStation 4-re és XBOX One-ra is elkészítik. A programnak még nincs hivatalosan bejelentett megjelenési dátuma, a jelenlegi információk birtokában csak annyit tudunk, hogy legkorábban 2015-ben jelenhet meg a Cyberpunk 2077, de nem kizárt a 2016-os megjelenés sem. Viszont azt már tudjuk, hogy ha csúszik, akkor az nem a The Witcher 3 című játék késése miatt lesz.

Előzmények