Csúnyán elszámolta magát a Microsoft az Xbox One X speciális készletével

A Microsoft ugyan november 7-én kezdi el szállítani az Xbox One X-et, de a rajongóknak terveztek egy speciális Project Scorpio Edition jelzésű csomagot, amely ugyanazt tudja, mint az alapgép, csak több helyen is megtalálható rajta a Project Scorpio felirat, illetve a festés textúrája is egyedi, valamint alapból jár hozzá a konzol álló helyzetben történő használatát lehetővé tevő lábazat. Ez bevált szokásnak tekinthető a piacon, tehát a redmondi óriáscég nem tett semmi egyedit, de elszámolták magukat.

Korábban a vállalat úgy tervezte, hogy a Project Scorpio Edition csomagok egy hétig lesznek előrendelhetők, ugyanis nyilván a leszállítható mennyiség limitálva van. A terv annyira nem jött be, hogy például az Amazonon 25 perc alatt lefoglalták mind. Ezt Aaron Greenberg, az Xbox marketingjéért felelős vezető árulta el a Rocket Beans TV-nek. Azt is hozzátette, hogy a Project Scorpio Edition csomagok gyakorlatilag egy nap alatt elkeltek mindenhol.

Persze a normál Xbox One X még előrendelhető, ami ráadásul funkcionálisan ugyanaz a gép, és a talpazatot is meg lehet vásárolni külön, tehát akkora tragédia nem történt. Ugyanakkor lehet, hogy van olyan potenciális vásárló, aki inkább egy Project Scorpio Edition csomagot akart magának, ami már nem, vagy csak nagyon nehezen rendelhető meg.

Az érdeklődés egyébként az új konzol iránt egyelőre igen nagy, a Microsoft tehát ezúttal örülhet. Ugyanakkor alig pár napja rendelhető elő a rendszer, vagyis az igazi erőpróba majd csak az ünnepi szezonban következik. Ha akkor is jók lesznek az eredmények, akkor elmondható, hogy nagy húzás volt kiadni egy felerősített Xbox One-t.