Csökkent az EA részvényárfolyama a Battlefield 4 DLC-k késése miatt

Tegnap írtuk meg, miszerint az Electronic Arts bejelentette, hogy a DICE félbehagyott minden készülő projektet, és immár teljes erejével a Battlefield 4-et sújtó hibák kiküszöbölésére összepontosítanak. És bár ez a lépés elengedhetetlen volt annak érdekében, hogy gatyába rázhassák a rendetlenkedő programot, a befektetők már korántsem lettek ilyen boldogok a hír hallatán.

Az Electronic Arts piaci részesedésére ugyanis erősen negatív kihatása volt a Battlefield 4 hibái miatti fejlesztés-leállításnak. Amióta a DICE csak a játékot foltozgatja és kénytelen elhalasztani az újabb DLC-k fejlesztését, a kiadó a bejelentés óta már mintegy 7,3%-os csökkenést tapasztalt részvényeinek árfolyamában.

Erre rátesz még egy lapáttal, hogy a Battlefield 4 DLC-ken kívül szintén állnak a DICE további projektjeinek munkálatai is - így a Star Wars: Battlefront (tervezett megjelenés: 2015), a Mirror's Edge 2 (tervezett megjelenés: 2015/2016) szintén csúszhat, ami azt vetíti elő, hogy képtelenek lesznek teljesíteni az előirányzatot.

Az adatok szerint az Electronic Arts-nak a 60 dolláros Battlefield 4, valamint az 50 dolláros BF Prémium szolgáltatás egészséges mértékű eladásai nélkül nem sok esélye van arra, hogy jó negyedéves pénzügyi jelentést hozhasson össze, aminek összegzése december végén válik esedékessé.

Azóta történt

Előzmények