Csökken a World of Warcraft előfizetők száma

Habár a World of Warcraft előfizetői tábora valószínűleg még egy darabig nem fog 10 millió alá csökkenni, de az kicsit kellemetlenül érintheti a Blizzardot, hogy az elmúlt hónapok alatt ismét 300.000 előfizetést nem újítottak meg. A Cataclysm megjelenésekor többen újrakezdték a játékot, az előfizetők száma akkor meghaladta a 12 milliót, ami azóta folyamatosan csökken.

Az idei év során hónapról hónapra kevesebben játszottak a World of Warcrafttal, míg végül 2011. májusára több, mint félmillióan nem újították meg előfizetésüket. Július végére újabb 300.000 játékos accountja került fagyasztott státuszba, így a hajdani 12 milliós tábor viszonylag rövid időn belül 11,1 millióra csökkent.

A Blizzard ügyvezető igazgatója, Mike Morhaime elmondása szerint jóval gyorsabb ütemben veszítik el azokat a játékosokat, akik végigjátszották a Cataclysm kiegészítőt, mint ahogyan arra számítottak.

"Miközben az előfizetőink évekig játszanak a World of Warcrafttal, egyre tapasztaltabbakká is válnak, így jóval gyorsabban és hatékonyabban vágják át magukat az újabb tartalmakon. Úgy gondolom, hogy a Cataclysm-mel sokkal gyorsabban végeztek, mint a korábbi kiegészítőkkel, de pont emiatt dolgozunk folyamatosan újabb tartalmak kifejlesztésén."

Az új játékosok csalogatásának kedvéért cserélték le nemrég az eddigi 10 és 12 napos Trial verziót egy újra, aminek a "World of Warcraft Starter Edition" nevet adták. Ennek keretében lehetőségünk van 20. szintig fejlődni karaktereinkkel, nincs időbeni korlátozás. Szintén emiatt ajánlották fel azt is, hogy aki mostantól megvásárolja a WoW alapjátékot, az ingyen megkapja vele első kiegészítőjét is, a "Burning Crusade" expanziót.

Azóta történt

Előzmények