Csak jövőre jön az Anthem?

A tavalyi E3 egyik legnagyobb meglepetése az EA és a Bioware új játékának leleplezése volt, amely az Anthem címet kapta. A készülő scifi-RPG a fejlesztők eddigi legnagyobb munkája lesz, így nem meglepő, hogy a szóbeszédek szerint komoly átcsoportosítások történnek jelenleg a csapatnál. Egy névtelenséget kérő informátor a Kotaku munkatársának árulta el, hogy változtatások történnek jelenleg is a készítőknél, szinte a teljes Bioware az Anthemre fókuszál.

A korábban már látott játékmenet bemutató

Az átcsoportosítást annyira komolyan gondolja a csapat a hírek szerint, hogy a Mass Effect egyelőre parkolópályára került, az új Dragon Age-en is alig néhány ember dolgozik, de a Star Wars: The Old Republic támogatásának a vége is felmerült. (Bár ez egyelőre még nem eldöntött) Az is előjött, hogy a játék eredetileg idén ősszel érkezne, de nagyon úgy tűnik, hogy a csak jövő év elején jelenik meg, az EA jövő év márciusáig adott határidőt a csapatnak. Arról nem is beszélve, hogy technikai gondok is akadtak a projekttel, köszönhetően a Frostbite motornak, amely már a Mass Effect Andromedában sem úgy teljesített, ahogy azt elvárták tőle.

Természetesen a fentebb olvasható dolgokat érdemes szóbeszédként kezelni a hivatalos bejelentésig/cáfolatig, de egymástól független források állítása szerint nem sok esély van arra, hogy idén megkapjuk az Anthemet.

Azóta történt

Előzmények