Csak februárban jelenik meg a Steam Deck

A Valve elhalasztotta az év végére tervezett premiert, sajnos az anyaghiány miatt meg kellett hozniuk ezt a lépést.

Július közepén a Valve végre számos pletyka után bejelentette a Steam Deck nevű gépét, amely lényegében egy hordozható, kézikonzol méretű PC-nek készül, kialakításában leginkább a Nintendo Switch-re hajaz a masina. A legutóbbi tervek szerint a megrendelők idén év végén kapták volna meg a gépet, azonban anyaghiány miatt sajnos csak később várható a szállítás. Lentebb a Valve teljes bejegyzése olvasható.

"A Steam Deck megjelenése két hónapot késni fog. Igazán sajnáljuk; mindent megtettünk a globális ellátási lánc problémáinak megkerülésére, de alapanyaghiány miatt az alkatrészek nem jutnak el időben gyártólétesítményeinkhez, hogy teljesíteni tudjuk eredeti megjelenési dátumainkat.

Frissített gyártási becsléseink alapján a Steam Deck kiszállítása 2022 februárjától fog kezdődni. Ez lesz a foglalási sor új kezdődátuma; meg fogod tartani a helyedet a sorban, de a dátumok ennek megfelelően hátrébb fognak tolódni. A foglalási dátumbecslések röviddel e bejelentés után kerülnek majd frissítésre.

Még egyszer, sajnáljuk, hogy nem tudjuk tartani az eredeti szállítási dátumot. Továbbra is dolgozni fogunk a foglalási dátumok javításán az új ütemterv alapján, és menet közben mindenkit tájékoztatni fogunk.

A rendelésed frissített várható elérhetőségéért és a gyakori kérdésekért látogasd meg a https://store.steampowered.com/steamdeck oldalt."

Előzmények